British Airways devalueert opnieuw short-haul awards2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways heeft opnieuw het aantal benodigde Avios in de Executive Club voor short-haul vluchten verhoogd. In maart voerde British Airways ook al een kleine devaluatie door. Short-haul vluchten gingen toen ook al in avios omhoog.

British Airways short-haul awards nog duurder

British Airways heeft dus voor de tweede keer dit jaar het aantal benodigde avios verhoogd. Dit geldt zowel voor economy als premium awards. In het ergste geval ben je 31,3% meer avios kwijt. Voor een populair category 2 award in business class voor korte vluchten met een afstand van 601 t/m 1.150 miles ben je voortaan 24.000 avios kwijt! Dat is erg jammer omdat de Executive Club in tegenstelling tot vele andere programma’s binnen Oneworld erg interessant is voor korte vluchten. In onderstaande tabel zie je alle veranderingen.

British Airways Executive Club Short-Haul Awards
Bron: LoyaltyLobby

Ook voor korte afstandsvluchten in economy ben je nu 7.500 avios kwijt. Dit was eerst nog slechts 4.500 avios. Vanwege populariteit verhoogde British Airways een aantal jaar geleden het aantal benodigde avios in deze category al voor vluchten in de Verenigde Staten. Nu kost elk economy award met een afstand van 1 tot 650 miles minimaal 7.500 avios. Voor een vlucht van Tokyo naar Manilla in business class was ik 3 jaar geleden 20.000 avios kwijt. In maart dit jaar verhoogde British Airways dit aantal naar 22.000 en nu ben je zelfs 24.000 miles kwijt!

sky suite II, Japan airlines, business class, boeing 767
Voor bepaalde business class awards ben je vanaf nu 8.3%-31,3% meer avios kwijt. (foto: eigen werk)

Conclusie

Het is erg jammer om te zien dat British Airways de awardtabel stapje voor stapje verder devalueert. In 2014 waren awards een stuk lager geprijsd waardoor je redelijk goedkoop kon vliegen, zeker op short-haul vluchten. Verder vind ik het niet bepaald klantvriendelijk van British Airways deze veranderingen door te voeren zonder dit eerst netjes aan te kondigen.

Uitgelichte afbeelding: British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *