Delta verlengt Medallion status met nog een jaar

Delta Airbus A350 (Bron: Delta)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Delta heeft gisteren laten weten de status van bestaande Medallion leden met nog een jaar te verlengen. Vorig jaar was Delta de eerste Amerikaanse maatschappij die de status van eliteleden voor de eerste keer met 12 maanden verlengde. Dit omdat reizigers tijdens de pandemie minder kunnen reizen.

Delta verlengt Medallion status met nog een jaar

Nu is Delta weer de eerste Amerikaanse maatschappij die status met nog een jaar verlengt. Medallion leden die in 2019 elitestatus verdienden bij Delta mogen nu deze status tot 31 januari 2023 behouden. Alle verdiende Medallion Qualifying Miles (MQM’s) in 2021 tellen verder mee voor kwalificatie in 2022 voor status in 2023. Eerder dit jaar kondigde Delta ook al een promotie aan waarmee het verdienen van status in 2021 makkelijker wordt.

Delta verlengt Medallion status met nog een jaar. (Bron: Delta)
Delta verlengt Medallion status met nog een jaar. (Bron: Delta)

Dit is natuurlijk mooi voor degenen die dit jaar nog niet de kans hebben gehad om hun Medallion status te verlengen. Zeker nu Europeanen voorlopig nog niet welkom zijn in de Verenigde Staten. Mocht je je nu al wel hebben gekwalificeerd voor status bij Delta tot 31 januari 2023, wees dan niet getreurd. Delta geeft namelijk vanaf 1 februari 2022 voorrang bij upgrades aan degenen die zich al in 2021 zelf gekwalificeerd hebben. Heb je je niet zelf gekwalificeerd, dan krijg je ook geen nieuwe Choice Benefits. Bestaande Choice Benefits worden net als je status ook met een jaar verlengd.

Conclusie

Het is opvallend dat Delta elitestatus met nog en jaar verlengt, zeker als je bedenkt dat de vraag naar vliegtickets in de VS weer aan het toenemen is. De maatschappij maakt het wel eerlijk voor degenen die zich al hebben gekwalificeerd. Zij krijgen namelijk vanaf 1 februari 2022 voorrang op upgrades. Het is nu afwachten of andere Amerikaanse maatschappij deze trend gaan volgen.

Bron- en beeldmateriaal: Delta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *