Verdien nu American AAdvantage miles op vluchten met GOL

GOL

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf nu is het mogelijk om miles te verdienen en te besteden op vluchten met GOL. American Airlines kondigde eerder dit jaar al een samenwerking aan met de Braziliaanse maatschappij nadat de banden met LATAM werden afgebouwd. In september 2019 nam Delta Air Lines 20% van de aandelen van LATAM in handen waarna deze maatschappij zelfs uit de Oneworld alliantie stapte. Nadat American Airlines en Oneworld helemaal geen partnermaatschappij in Zuid-Amerika meer hadden, is besloten om een samenwerking aan te gaan met GOL, een Braziliaanse low-cost maatschappij die alleen Economy en Premium Economy aanbiedt. GOL was gek genoeg eerst een partner van Delta.

Verdien nu AAdvantage miles op vluchten met GOL

Vanaf nu is het dus mogelijk om AAdvantage miles te verdienen op vluchten met GOL. Dit is te zien op de website van aa.com. Het gaat hier om zowel redeemable miles (dus miles die je aan vluchten kunt besteden) als Elite Qualifying Miles (EQM). Miles verdien je gebaseerd op de gevlogen afstand. Het besteedde bedrag speelt dus geen rol. Zie onderstaande tabel om te weten hoeveel miles je kunt verdienen per boekingsklasse.

gol, aadvantage

AAdvantage miles besteden op vluchten met GOL

Naast het verdienen van miles op vluchten met GOL, is het nu ook mogelijk om je gespaarde AAdvantage miles in te zetten op vluchten met GOL. Hiervoor dien je vooralsnog wel te bellen naar een AAdvantage call center. Doordat er alleen maar economy en premium economy wordt aangeboden, is dit natuurlijk niet de beste manier om AAdvantage miles te besteden. Een enkele reis binnen Zuid-Amerika zone 2 kost je 10.000 AAdvantage miles voor een economy award. In deze zone zitten te landen Brazilië (maar niet Manaus), Uruguay, Argentinië, Chili en Paraguay.

gol
Het is nu ook mogelijk om AAdvantage miles te besteden op vlucnten met GOL (bron: nlarenas.com)

Conclusie

GOL kan natuurlijk lang niet het grote LATAM vervangen als partner van  American Airlines in Zuid-Amerika. Toch is dit beter dan niks voor American en zijn beide maatschappijen blij met de nieuwe samenwerking. Het is best gek om te zien dat GOL eerst een partner was van Delta en nu dus van American. Je kon namelijk eerst ook SkyMiles verdienen op vluchten met GOL, maar sinds Delta in LATAM heeft geïnvesteerd, heeft de maatschappij besloten om de samenwerking met GOL te stoppen. American Airlines ziet hier natuurlijk kansen, net als bij de nauwere samenwerking met Alaska Airlines die volgend jaar zelfs bij de Oneworld alliantie komt.

Uitgelichte afbeelding: telam.com.ar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *