Thalys gaat weer tussen Nederland en Parijs rijden2 min leestijd

Amsterdam, Schiphol, Lille, Nieuwe vlucht, HOP!

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De internationale hogesnelheidstrein Thalys heeft een aantal maatregelen genomen vanwege het Coronavirus. Hierdoor zijn het aantal treinen sterk gereduceerd. Dit heeft als gevolg dat er op dit moment geen directe treinen meer vanuit Nederland naar Parijs rijden, maar alleen nog maar naar Brussel-Zuid.

Vanaf dinsdag 8 juni zal de dienstregeling uitgebreid worden en gaat de directe trein tussen Nederland en Frankrijk weer rijden. Het dragen van gezichtsbescherming is sinds 4 mei ook verplicht. Ook is een certificaat van afwijkend internationaal verkeer naar Frankrijk noodzakelijk als je reist naar Frankrijk.

Tot 29 augustus zullen er geen treinen rijden naar Marne La Vallée (Disneyland Parijs) en Parijs-Charles de Gaulle Airport. De Zon-Thalys zal deze zomer ook niet rijden naar Bordeaux.

Thalys weer van Nederland naar Parijs

Op dit moment rijden er twee treinen per dag vanuit Amsterdam naar Brussel-Zuid (Brussel-Midi). Dit is het schema tot en met maandag 8 juni:

  • Thalys 9352: vertrek vanuit Amsterdam om 13:15 uur naar Brussel-Zuid (aankomst 15:08 uur)
  • Thalys 9315: vertrek vanuit Brussel-Zuid om 09:52 uur naar Amsterdam (aankomst 11:44 uur)

Tussen Brussel-Zuid en Parijs (Paris Nord) rijden ook twee treinen per dag, maar deze sluiten niet aan op de trein vanuit Nederland:

  • Thalys 9322: vertrek vanuit Brussel-Zuid om 10:13 uur naar Parijs Nord (aankomst 11:35 uur)
  • Thalys 9351: vertrek uit Parijs Nord om 14:25 uur naar Brussel-Zuid (aankomst 15:47 uur)

Vanaf dinsdag 8 juni zal Thalys de dienstregeling uitbreiden. Vanaf die datum zal er ook gereden worden tussen Amsterdam en Paris Nord. Ook zal de dienstregeling uitgebreid worden tussen Dortmund en Paris Nord (vanaf 15 juni), Brussel-Zuid en Paris Nord (tot 5 treinen per dag) en zal IZY in het weekend rijden.

De dienstregeling tussen Nederland en Parijs is vanaf dinsdag 8 juni als volgt:

Dienstregeling Thalys

De geboekte tickets zijn niet online om te boeken of te annuleren via de website van de hogesnelheidstrein. Heb je via een (online) Travel Agent geboekt, dan dien je contact op te nemen met deze partij. Heb je via de website van Thalys geboekt, dan kun je contact opnemen met het Contact Center middels +31 30 23 000 23. Alle informatie en voorwaarden over het wijzigen of annuleren van tickets kun je hier vinden.

Thalys start verbinding CDG

Afbeeldingen ©Thalys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *