Veiligheidsmaatregelen Schiphol teruggebracht

Veiligheidsmaatregelen Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een deel van de extra veiligheidsmaatregelen die sinds 30 juli bij Schiphol van kracht waren worden bijgesteld. Dat hebben de burgemeester van Haarlemmermeer, de hoofdofficier van justitie en de Koninklijke Marechaussee vandaag besloten na overleg met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Sommige elementen van de verhoogde inzet van de Marechaussee zijn ‘na nader onderzoek naar het dreigingssignaal’ niet langer nodig. Het gaat waarschijnlijk om de auto- en persoonscontroles op de toegangswegen naar de luchthaven, die eerder tot lange files leidden. Volgens de gemeente Haarlemmermeer zal er meer zichtbare en onzichtbare beveiliging aanwezig blijven; “Luchthavens blijven immers een voorstelbaar doelwit voor terroristen.”

Nu de controles naar beneden worden bijgeschaald, is ook de assistentie van andere defensieonderdelen niet meer nodig. De Marechaussee kan weer zelf alle taken uitvoeren.

Veiligheidsmaatregelen Schiphol
Extra zichtbare en onzichtbare beveiliging blijft van kracht

Vertraging

De terugschaling vindt in de loop van vanavond plaats. Steeksproefgewijze controles op de toegangswegen blijven echter mogelijk, net als preventieve fouilleringen. Dit geldt voor zowel reizigers die met de auto als trein naar de luchthaven gaan. Er wordt nog steeds geadviseerd rekening te houden met deze maatregelen en de verkeerssituatie goed in de gaten te houden voor vertrek. Er wordt gestreefd eventuele vertragingen niet langer dan een half uur te laten duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *