Pulitzer Amsterdam heropend na renovatie

hotel Pulitzer Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het iconische hotel Pulitzer Amsterdam is na grondige renovatie heropend. Het hotel was tot april vorig jaar lid van de Starwood Luxury Collection, maar tegenwoordig van de LVX Collection van Preferred Hotels & Resorts. Na deze verandering is het hotel 1,5 jaar lang verbouwd, gerestaureerd en gerestyled. Het pand bestaat uit 25 grachtenpanden in de Negen Straatjes buurt en biedt 225 kamers en suites.

Alexander van Gastel, General Manager van Pulitzer Amsterdam, zegt:

We zijn overweldigd door de positieve reacties die wij tot nu toe hebben ontvangen van gasten en de buurt over de nieuwe uitstraling van Pulitzer Amsterdam. Onze opening markeert het volgende hoofdstuk en is een heel bijzonder moment in de geschiedenis van dit hotel. Ik ben immens trots op de inzet van iedereen die betrokken is geweest om dit alles bij elkaar te brengen.

De entree is het eerste nieuwe gebouw met werelderfgoed status van UNESCO in de grachtengordel. De lobby is ingericht met vintage Perzische kleden, antiek meubilair en een mix van historische en moderne kunst.

Hotel Pulitzer Amsterdam
Lobby

Kamers

Elke kamer in het hotel is anders ingericht met een combinatie van historische en hedendaagse elementen van Amsterdam. Zo behoudt elk pand aan de Prinsengracht haar individuele karakter. De kamers bieden onder andere een vintage telefoon, Le Labo badproducten, minibartrolley met cocktailset, marmeren badkamer, gratis wifi en zelfs een fietsbandreparatieset voor een typisch Amsterdams gevoel. Tarieven beginnen bij €250.

Deze diashow vereist JavaScript.

Suites

Naast de ‘gewone’ kamers biedt het hotel verschillende soorten suites. De 4 speciale Collector’s Suites zijn geïnspireerd op de karakters van vorige bewoners van de panden en zijn bijzonder ingericht. Zo zijn er de Music, Art, Book en Antique thematische suites. Deze hebben ook alle vier een privéingang vanaf de Keizersgracht. De Pulitzer Suite is romantisch ingericht.

Deze diashow vereist JavaScript.

Restaurant en bar

Pause is de lobbybar met terras voor ontbijt of een lunch vlakbij de Bibiliotheek waar je alle boeken die de Pulitzer Prize hebben gewonnen kan vinden. De Pulitzer’s Bar biedt een keur aan alcoholische drankjes, zowel klassiek als modern. De inrichting is luxueus en warm. Bij restaurans Jansz onder leiding van Executive Chef Cassidy Hallman kan je terecht voor moderne klassiekers.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *