Upgrade bij Lufthansa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het was al langer mogelijk te bieden voor een upgrade naar Premium Economy class (klik) bij Lufthansa, maar nu heeft de Duitse maatschappij een heuse prijslijst voor upgrades gepubliceerd. Op bepaalde longhaul routes is het mogelijk voor een vaste prijs te upgraden van Economy naar Premium, Economy naar Business, Premium naar Business en zelfs Business naar First.

Routes

Op dit moment zijn de geselecteerde routes:

  • München-Los Angeles
  • München-Seoul
  • Frankfurt-Toronto
  • Frankfurt-Shanghai
  • Frankfurt-New Delhi

Wellicht wordt dit later uitgebreid

Proces

Voor bevestigde boekingen kunnen passagiers, tot maximaal 4 uur voor vertrek, inloggen op Lufthansa My Bookings (klik) en zien of er beschikbaarheid is. Zo ja, dan kan de passagier online een upgrade aanschaffen, ook met miles. Een nieuwe boekingsbevestiging wordt per email verzonden. Hiervoor is het noodzakelijk dat er nog niet online is ingechecked en dat het een door Lufthansa uitgevoerde vlucht betreft. Zijn er bepaalde personen in een boeking die willen upgraden, dan zal dat via het Lufthansa Service Center moeten verlopen. Upgraden is niet mogelijk als er extra diensten voor de reis zijn aangevraagd (zoals assistentie of reizen met een huisdier).

Wat betreft de ticket voorwaarden voor flexibiliteit geldt dat de originele boekingsklasse leidend is. Wel kunnen frequent flyers rekenen op de miles van de nieuwe boekingsklasse.

Boekingsklassen

De mogelijkheid tot upgraden hangt af van de originele boekingsklasse volgens de volgende tabel:

LH upgrade
Geldige boekingsklassen

Zoals te zien zijn alle betaalde boekingsklassen geldig voor een upgrade van Economy naar Premium, Premium naar Business en Business naar First. Voor een directe upgrade van Economy naar Business zijn de goedkoopste klasses uitgesloten.

Prijzen

De prijzen voor upgrades zijn alsvolgt:

LH upgrade
Upgrade kosten

Kinderen t/m 11 jaar krijgen 25% korting.

Zoals verwacht zijn de prijzen geen koopje. Lufthansa wil natuurlijk voorkomen dat premium reizigers een goedkopere klasse boeken en dan voor een lager bedrag upgraden. Voor een vast prijs -en geen echte aanbieding zoals bij bijvoorbeeld KLM of in geval van overboeking- zijn de upgrade prijzen van Economy naar Premium wel redelijk, zeker omdat zelfs de goedkoopste Economy Class tickets in aanmerking komen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *