Emirates per 1 februari met tweede A380 vanaf Schiphol1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eind december 2015 kwamen de berichten dat Emirates met een tweede A380 vanaf Schiphol zou vliegen. Toen gaf topman Tim Clark aan dat dit zou gaan plaatsvinden vanaf juni 2016. Echter liet hij de mogelijkheid open dat dit eerder zou kunnen gebeuren.

Nu is het zover. Emirates vliegt al met ingang van 1 februari twee keer per dag met de Airbus A380 vanaf Schiphol naar Dubai. Dat blijkt uit de dienstregeling van Emirates.

Dienstreg EK vanaf 1 feb 16

’s Middags wordt er al met een A380 gevlogen richting Dubai. ’s Avonds worden de vluchten uitgevoerd door een 777-300 ER.  vanaf 1 februari dus ook met een A380-800. De superjumbo kan meer dan 500 passagiers vervoeren. dat zijn er ruim 90 meer dan de 777-300 ER.

In december gaf staatssecretaris Infrastructuur en Milieu, Sharon Dijksma, al toestemming voor het dagelijks twee keer vliegen met een A380 vanaf Amsterdam. Deze goedkeuring werd omstreden omdat dit volgens critici ten koste zou gaan van KLM. Dijksma geeft aan dat mogelijkheden beperkt zijn om een tweede A380 vanaf Schiphol te verbieden. ‘Alleen als wordt aangetoond dat de maatschappijen uit de Verenigde Arabische Emiraten zich niet houden aan de bepalingen van het luchtvaartverdrag, zijn er mogelijkheden om een tweede dagelijkse vlucht met een A380 tegen te houden’ is haar reactie.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *