Update – KLM Vernieuwde Maaltijdservice

Update - KLM Vernieuwde Maaltijdservice

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is bijna oktober en aan het eind van die maand gaat in de luchtvaart de winterdienstregeling in.  KLM start dan niet alleen met de haar winterschema, maar ook met de volledige uitrol van de vernieuwde maaltijdservice. Op enkele bestemmingen is deze reeds ingevoerd. Eerder schreven we ook al een review over de vlucht Amsterdam naar Seoul waarbij het vernieuwde product werd geserveerd. KLM heeft de afgelopen periode ook veel op de presentatie van het nieuwe product gereflecteerd en verbeteringen ingevoerd. Deze verbeteringen zullen vanaf eind oktober op alle vluchten worden ingevoerd. Hierover nu een update.

Intercontinentale Economy Class

Hoe zat het ook alweer? De nieuwe maaltijdenservice zal worden ingevoerd op alle intercontinentale Economy Class vluchten. Afhankelijk van de vluchtduur zal de service er anders uitzien. De vluchten zijn ingedeeld in short-, medium- en longhaul. Naast deze indeling zal de vlucht ook worden ingedeeld op dag- of nachtvlucht en vertrekkend vanaf of aankomend op Amsterdam.

Hierdoor ontstaat er meer variatie in de service die zal worden aangeboden. De bestemmingen zijn als volgt ingedeeld:

Shorthaul ACC, ATL, AUH, BAH, BOM, DAR, DEL, DXB, EBB, FNA, IAD, JFK, LAD, LOS, MCT, MSP, NBO, ORD, YEG, YUL, YYC, YYZ
Mediumhaul AUA, BKK, BOG, CMB, CTU, CUR, FOR, HAV, HGH, HKG, IAH, ICN, JNB, KIX, LAX, MIA, NRT, PBM, PEK, PTY, PVG, SFO, SJO, SLC, XMN, YVR
Longhaul CPT, EZE, GIG, GRU, KUL, LIM, MEX, MRU, SIN, TPE, UIO

Update - KLM Vernieuwde Maaltijdservice

Verlengstukken

Ook op routes waarbij KLM een tussenlanding maakt zullen de bovenstaande indelingen worden ingevoerd. Deze 5th freedom routes zijn zo ingedeeld:

Shorthaul KGL-EBB, FNA-ROB, JRO-DAR, UIO-GYE, BOG-CTG, BAH-KWI, KWI-BAH
Mediumhaul DMM-MCT, MCT-DMM, SXM-CUR, LAD-WDH, SCL-EZE
Longhaul WDH-LAD, EZE-SCL, KUL-CGK, CGK-KUL, MNL-TPE, TPE-MNL, SIN-DPS, DPS-SIN

Op deze zullen geen maaltijdtrays meer worden geserveerd. Afhankelijk van de lengte van de vlucht zal het volgende worden geserveerd:

  • Short: stroopwafel,
  • Medium: koude sandwich,
  • Long: koude sandwich en ‘Quick Meal’.

Er zullen daarnaast op een negental vluchten ook geen twee maaltijdplateaus meer worden uitgedeeld. In plaats daarvan is er nog één ronde waarbij een tray zal worden uitgedeeld en een ronde waarbij je een Quick Meal of Duo Snack geserveerd krijgt. De Duo Snack bestaat uit een hartige en zoete snack. De Quick Meal is een warme maaltijd in een pakketje.

Update - KLM Vernieuwde Maaltijdservice
Quick Meal
Update - KLM Vernieuwde Maaltijdservice
Duo Snack

Dus weer enkele veranderingen, naar aanleiding van de vele feedback van zowel reizigers als crew.  Binnenkort zullen we hier dus echt meer gaan merken op de intercontinentale vluchten.  Smakelijk eten 🙂 .

Beeldmateriaal: KLM

Reacties

  1. Pieter Balkenende zegt

    Jammer dat ATL bij de shorthaul-longhaul vluchten is gevoegd. Tot op heden zat er in de 2e maaltijdservice een aanzienlijk verschil met die van bestemmingen als JFK en IAD. Dat was voor mij altijd een extra reden om voor ATL te kiezen als transit point voor een doorreis. In dat opzicht zit er toch een besparing in het nieuwe serviceconcept van KLM 😉 boefjes hehe

    Ik ben wel blij om te lezen dat de vluchten naar SFO, LAX, IAH, SLC etc in de mediumhaul-longhaul categorie zijn geplaatst. De maaltijdservice was op deze bestemmingen was identiek aan die van ATL tot op heden. Ik heb net een vlucht geboekt naar Las Vegas voor volgend jaar (de nieuwe rechtstreekse vlucht van KLM). Ik ben benieuwd hoe het mij bevalt! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *