De nieuwe Marriott Rewards Status Challenge2 min leestijd

Starwood en Mariott

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met de Marriott Rewards Status Challenge kun je gemakkelijk een Gold of Platinum status behalen bij deze hotelketen. Het voordeel van deze challenge is dat je geen elite status nodig hebt van een andere keten. Je kunt dus zo gemakkelijk een status behalen met relatief weinig nachten als je dit doet in een periode dat je veel reist.

Samenvoeging Marriott

Marriott Rewards Status Challenge

Je hebt 3 maanden de tijd om de status challenge te voltooien. Als je voor de Gold status gaat, dan moet je 8 nachten verblijven in een Marriott hotel. Ga je voor Platinum, dan moet je 16 nachten verblijven in een aangesloten hotel. Deze nachten moeten direct bij Marriott geboekt worden. Als je deze boekt via een (online) travel agent tellen deze niet mee.

Voor Gold status heb je minimaal 25 nachten nodig en voor platinum 50 nachten. Je hoeft er dus een stuk minder te verblijven met deze challenge, maar je krijgt er dus ook (maar) 3 maanden de tijd voor.

Voor deze challenge moet je jezelf vooraf aanmelden. Achteraf aanmelden is niet mogelijk. Voordat Starwood en Marriott samengevoegd werden, kon je dit bij Starwood online doen. Je moet je nu registreren door het Marriott Rewards Call Center te bellen. Alle telefoonnummers en openingstijden kun je op deze pagina vinden. Deze status challenge is eenmaal per 3 jaar mogelijk.

Voordelen Gold & Platinum status

Voordelen van een Gold of Platinum status zijn kamer upgrades, meer punten per uitgegeven dollar, een late check-out, welcome gift of bijvoorbeeld ontbijt.

Het volledige overzicht van alle voordelen die deze statussen bieden, kun je in dit overzicht vinden. Door de samenvoeging met Starwood zijn de elite niveau’s en bijbehorende voordelen iets aangepast, dus het is goed om hier aandachtig naar te kijken. Daarnaast verschillen de voordelen per merk, dus dat is ook iets om in het achterhoofd te houden.

De hotelketen heeft ook een samenwerking met United. Heb je een United status, dat kun je wellicht een elite status krijgen bij de hotelketen. Dit werkt ook andersom, heb je een elite status bij Marriott, dan kun je dit wellicht ook krijgen bij United. Meer informatie daarover kun je in dit artikel lezen.

Reacties

  1. Frank zegt

    Ik heb een reservering staan voor 12 januari. Is het zinloos om aan te melden? Wel via Marriott.com gereserveerd in 2 hotels totaal 13 nachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *