Update KLM Premium Comfort: routes Boeing 777-300ER2 min leestijd

Dit is ‘m: De nieuwe KLM Premium Comfort

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM is vorig jaar gestart met het aanbieden van de nieuwe Premium Comfort cabine aan boord van haar toestellen. Momenteel zijn deze stoelen te vinden in de Boeing 787-10 toestellen en binnenkort ook in de eerste B787-9. Daarna zijn de Boeing 777-300ER toestellen aan de beurt die vanaf het vierde kwartaal van dit jaar ingezet worden.

KLM Premium Comfort

Passagiers in de nieuwe Premium Comfort stoelen hebben tot 17 centimeter meer beenruimte dan passagiers in Economy Class. Ook Economy Comfort blijft beschikbaar in de toestellen, en dan heb je in de Premium Comfort class 7 centimeter meer beenruimte dan in Economy Comfort. De stoelen kunnen 20 centimeter naar achteren en zijn ook voorzien ook een voetensteun. Tevens is de hoofdsteun verstelbaar.

In iedere stoel is ook een mogelijkheid om je elektronische apparaten op te laden met een USB-A en USB-C poort, maar ook een stopcontact behoort tot de mogelijkheden. Een fotoreportage van deze nieuwe cabine vind je hier op InsideFlyer. Een uitleg over hoeveel Flying Blue XP je kunt verdienen in deze cabine lees je hier.

Dit is ‘m: De nieuwe KLM Premium Comfort

Premium Comfort bestemmingen Boeing 777-300ER

Op basis van de beschikbaarheid van de nieuwe Premium Comfort boekingsklasse W, S en A heeft Aeroroutes weten te achterhalen wat de startdata zijn van de nieuwe cabine per bestemming. Uiteraard kan dit nog wijzigen en kan op het laatste moment een ander toestel ingezet worden. In eerste instantie zijn de Boeing 787-10 Dreamliner toestellen voorzien van deze nieuwe cabine. Momenteel wordt het eerste Boeing 787-9 toestel omgebouwd voor deze nieuwe Premium Comfort cabine. Daarna zijn de Boeing 777 toestellen aan de beurt.

De nieuwe Boeing 777-300ER toestellen met Business Class, Premium Comfort en Economy Class zijn gepland vanaf 29 oktober 2023 naar deze bestemmingen:

Bestemmingen Aantal vluchten per week met Premium Comfort
Accra 5 keer per week
Aruba – Bonaire 5 keer per week
Bangkok 4 keer per week
Cancun 4 keer per week
Kaapstad 4 keer per week
Curacao 7 keer per week
Delhi 3 keer per weeg
Dubai 3 keer per weeg
Johannesburg 6 keer per week
Kuala Lumpur – Jakarta 4 keer per week
Lima 7 keer per week
Nairobi 7 keer per week
Paramaribo 5 keer per week
Sao Paulo 5 keer per week
Singapore – Denpasar 7 keer per week
Taipei – Manilla 4 keer per week
Zanzibar – Dar es Salaam 2 keer per week

De samengevoegde bestemmingen in Azië kunnen nog wijzigen. De kans is groot dat daar nog wijzigingen in worden gedaan, daar bijvoorbeeld Manilla in de zomer aangevlogen zal worden in combinatie met Kuala Lumpur. 

In de omgebouwde Boeing 777-300ER is straks plaats voor 35 passagiers in World Business Class, 24 in Premium Economy en 322 in Economy Class. In deze laatst genoemde cabine blijft er ook een deel van de stoelen beschikbaar voor Economy Comfort. Deze stoelen hebben meer beenruimte en de stoelen zijn verder naar achteren verstelbaar.

Dit is ‘m: De nieuwe KLM Premium Comfort

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *