KLM wil German Airways langer inhuren door problemen met Embraer 195-E2 vloot1 min leestijd

Nieuwste KLM Embraer 195-E2 is onderweg naar Nederland

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft grote problemen met de inzet van de Embraer E195-E2 vloot bij KLM Cityhopper. Ruim de helft van de vloot staat al weken stil op de grond door problemen met de motoren. De luchtvaartmaatschappij wil daarom German Airways inhuren om het gat op te vangen.

KLM problemen met E195-E2

KLM heeft nu veertien Embraer E195-E2 toestellen in de vloot, maar acht toestellen zijn niet inzetbaar volgens Aerotelegraph. Dit komt door problemen met de motoren die onder het toestel hangen.

Het probleem met de Pratt & Whitney PW1900 is vergelijkbaar met de PW1500 die onder sommige Airbus A220 toestellen hangen. Hierbij komt het voor dat een motor tijdens of na een vlucht automatisch uitschakelt. Een toestel kan op één motor doorvliegen, maar een ongecontroleerde uitval is onwenselijk.

Nieuwe stoelen aan boord van de Embraer E195-E2 bij KLM Cityhopper (Bron: KLM)
Nieuwe stoelen aan boord van de Embraer E195-E2 bij KLM Cityhopper (Bron: KLM)

German Airways langer inhuren

De luchtvaartmaatschappij wilde het gat opvangen door de verdere inzet van de Boeing 737, maar dit is niet gelukt volgens VNC. Door de onverwachte uitval van de Embraer E2 vloot is er niet voldoende bemanning beschikbaar om de vluchten uit te voeren met de grotere Boeing 737. De slots moeten namelijk wel gebruikt worden door KLM om te voorkomen dat deze verloren gaan.

Om de continuering van de Europese vluchten en de passagiersstromen te waarborgen wil KLM de Duitse luchtvaartmaatschappij German Airways langer inhuren. De Europese vluchten zijn ook belangrijk voor de passagiersstromen naar de intercontinentale vluchten van KLM.

German Airways werd vorig jaar ook al ingezet op het Europese netwerk van KLM Cityhopper. De diverse vakbonden moeten nog wel instemmen met de daadwerkelijke inhuur van de luchtvaartmaatschappij.

German Airways Cabine E190 Copyright German Airways

Afbeeldingen ©GermanAirways, KLM

Reacties

  1. Dan1 zegt

    Ah, dit verklaart dus mijn problematische vlucht met een spiksplinternieuwe E195-E2 van AMS naar VIE in juli…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *