KLM Cityhopper ontvangt veertiende Embraer E195-E21 min leestijd

Nieuwste KLM Embraer 195-E2 is onderweg naar Nederland

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dit weekend heeft KLM haar veertiende Embraer E195-E2 ontvangen. Deze vliegtuigen vliegen bij KLM Cityhopper en in totaal ontvangt de luchtvaartmaatschappij er vijfentwintig. In 2021 landde het eerste KLM toestel van dit type op Schiphol. Deze toestellen worden bijvoorbeeld ingezet naar het Deense Aarhus.

KLM Cityhopper E195-E2

Het veertiende Embraer 195-E2 toestel voor KLM Cityhopper draagt de registratie PH-NXN. Het toestel landde op 18 december 2022 vanuit Sao Jose dos Campos (SJK) via Recife (REC) en Tenerife (TFS) op Amsterdam Airport Schiphol (AMS). Op dit moment is nog niet bekend op welke route dit toestel voor het eerst ingezet zal worden.

KLM Cityhopper vliegt vanuit Schiphol naar veel bestemmingen in Europa. Op de vluchten van deze luchtvaartmaatschappij zal je altijd in een Embraer toestel vliegen. In Europa vliegt KLM ook met Boeing 737 toestellen, maar deze worden niet ingezet door Cityhopper.

Nieuwste KLM Embraer 195-E2 is onderweg naar Nederland

Cabine aan boord

In het nieuwe toestel is plaats voor 132 passagiers. De Recaro stoelen staan in een 2-2 opstelling. Aan boord zijn er stoelen in Economy, Economy Comfort en Europe Business Class. In Economy Comfort en Europe Business Class zit je in een stoel die naar achter verstelbaar is en is de beenruimte groter vergeleken met de rest van de stoelen in het toestel.

Het verschil tussen Europe Business Class en Economy Comfort zit met name in de service. In tegenstelling tot Economy Comfort krijgen passagiers in Europe Business Class een volledige maaltijd. Deze maaltijd hangt af van de duur van de vlucht. Passagiers in Europe Business Class hebben in de E195-E2 ook geen lege stoel naast zich, wat wel het geval is in de grotere B737 van KLM.

Cabine van de nieuwe Embraer E195-E2 (Bron: KLM)

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *