Update KLM Premium Comfort: ombouw Boeing 787 Dreamliner vloot2 min leestijd

Dit is ‘m: De nieuwe KLM Premium Comfort

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM is nu bijna klaar met het inbouwen van de nieuwe Premium Comfort cabine in de Boeing Dreamliner toestellen. Op dit moment vind je nu de nieuwe cabine in alle Boeing 787-10 toestellen. Van de kleinere Boeing 787-9 toestellen zijn nu bijna alle toestellen voorzien van de cabine.

KLM voorziet Boeing 787 vloot van Premium Comfort

Sinds eind vorig jaar is de luchtvaartmaatschappij begonnen met het inbouwen van de Premium Comfort cabine. De grote Boeing 787-10 toestellen waren toen als eerste aan de beurt om omgebouwd te worden. Deze ombouw is inmiddels volledig voltooid. Het nieuwste toestel heeft een korte periode zonder de Premium Comfort cabine aan boord gevlogen, maar is sinds 24 mei ook uitgerust met de nieuwste cabine. Vlieg je met een Boeing 787-10 van KLM, dan is de cabine dus gegarandeerd aan boord.

KLM heeft ook dertien kleinere Boeing 787-9 toestellen in haar vloot. Van deze toestellen zijn er nu tien voorzien van de nieuwe cabine. In de andere drie toestellen is alleen nog de World Business Class en de Economy Class beschikbaar. Passagiers in Economy Class kunnen wel kiezen uit Economy Comfort stoelen. Deze toestellen worden de komende weken nog omgebouwd:

  • PH-BHE
  • PH-BHI
  • PH-BHM

Vlieg je met een toestel dat een andere registratie heeft, dan heeft het de nieuwe Premium economy cabine aan boord. In deze toestellen staan 30 stoelen in World Business Class, 21 in Premium Comfort en 224 in Economy Class. In deze laatstgenoemde cabine is ook het Economy Comfort product beschikbaar.

Met een vlucht in de Premium economy cabine kun je natuurlijk ook XP verzamelen in het Flying Blue loyaliteitsprogramma. In dit artikel op InsideFlyer kun je alle informatie hierover vinden.

Na het afronden van de inbouw in de Dreamliner toestellen is het de beurt aan de Boeing 777-200ER en B777-300ER toestellen. Deze krijgen ook een nieuwe World Business Class cabine aan boord. Het eerste toestel dat de nieuwe cabine krijgt staat sinds midden april op Amsterdam Airport Schiphol vanwege de ombouw.

De luchtvaartmaatschappij is nu alles aan het afronden zodat het eerste omgebouwde toestel op korte termijn ingezet kan worden. Het is op dit moment helaas nog niet duidelijk wanneer dit exact zal zijn en wat de eerste bestemming zal zijn van dit toestel.

Dit is ‘m: De nieuwe KLM Premium Comfort

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *