Tweede corona proefreis naar Gran Canaria3 min leestijd

Tweede corona proefreis naar Gran Canaria

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De reizigers van de eerste corona testreis zijn nog maar net gearriveerd, of het kabinet kondigt alweer een nieuwe reis aan. De eerste reis met 189 reizigers vertrok naar het Griekse eiland Rhodos. Hier verblijven de reizigers 8 dagen op het resort met weinig bewegingsvrijheid. Gedurende de nieuwe corona proefreis naar Gran Canaria hebben reizigers meer bewegingsvrijheid. De reis zal uitgevoerd worden door TUI en Corendon.

Corona proefreis

De overheid heeft de komende periode weer verschillende testen om te kijken hoe mensen reageren in grotere groepen. Van een dagje uit naar de Keukenhof, een festival of een reis naar Rhodos of Gran Canaria. De resultaten moeten de overheid helpen een overwogen keuze te maken om allerlei evenementen en reizen weer mogelijk te maken.

Tijdens de huidige reis naar Rhodos verblijven reizigers 8 dagen op het resort. Het resort mogen ze niet verlaten. Echter mag men wel van de faciliteiten in het resort gebruikmaken. Met de nieuwe reis zou er meer bewegingsvrijheid komen. Zo zouden reizigers die met de corona proefreis naar Gran Canaria gaan ook naar het strand kunnen gaan.

Gran Canaria

Met de nieuwe corona proefreis naar Gran Canaria kunnen 180 reizigers mee. Verdeeld over Corendon en TUI zullen de reizigers naar het eiland reizen. Gedurende de reis verblijven reizigers acht dagen in het Riu Gran Canaria hotel. Het verblijf is All Inclusive, dus je hoeft je resort niet af voor een hapje en drankje. Tevens zijn inbegrepen in de reis een reisverzekering, de benodigde coronatesten, de reis naar Gran Canaria met het vliegtuig en bustransfer tussen de luchthaven en het hotel.

Steven van der Heijden, CEO van Corendon: “Samen met de overheid bereidt de reisbranche zich voor op het moment dat de reisbeperkingen worden opgeheven. Deze proefvakantie met bewegingsvrijheid is een belangrijke stap en daar leveren we vanuit Corendon graag een bijdrage aan. Want uiteindelijk wil elke vakantieganger zich straks natuurlijk vrij kunnen bewegen op de bestemming en niet alleen in zijn hotel verblijven, hoe mooi en luxe dat hotel ook is. Het einddoel van ons allemaal is: deze zomer weer zorgeloos vakantie vieren in het buitenland.”

Voorwaarden

Vanaf aanstaande maandag 19 april kun je je inschrijven voor de corona proefvakantie naar het Spaanse eiland Gran Canaria. Iedereen tussen de 18 en 70 jaar kan zich aanmelden voor de reis. Op dezelfde datum maken Corendon en TUI alle details over de reis bekend. Hierbij valt te denken aan de exacte reisdatum, de kosten van de reis, maar ook de testvereisten. Net als bij de reis naar Rhodos zal nu uit alle aanmeldingen weer een selectie gemaakt worden. Er wordt gekeken naar onder andere de man/vrouw verhouding, maar ook naar de verschillende leeftijdsgroepen. Behoor je tot een risicogroep volgens het RIVM, dan kun je niet deelnemen aan de proefreis.Tweede corona proefreis naar Gran Canaria

Resultaten

In de prijs van de reis zijn het vliegticket, bustransfer, hotel en testen inbegrepen. Het onderzoek dat tijdens de reis uitgevoerd zal worden, komt voor rekening van de overheid. Ook het huidige onderzoek op Rhodos is betaald door de Nederlandse overheid. De verwachting is dat volgende week de eerste resultaten van deze reis bekend zullen worden. Medio mei moeten alle resultaten van de beide reizen bekend zijn, zodat uiteindelijk een plan kan worden gemaakt voor onder andere de zomerperiode.

Bron: Corendon, Rijksoverheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *