TUI terug op Rotterdam The Hague Airport2 min leestijd

Boeing 787 Dreamliner van TUI (Bron: TUI)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Rotterdam The Hague Airport krijgt weer een oude bekende terug op de luchthaven. TUI keert namelijk vanaf volgende week weer terug op RTM. De leisure airline wil Rotterdam verbinden met de diverse vakantie-eilanden in Zuid-Europa.

Rotterdam The Hague Airport

Ook Rotterdam The Hague Airport (RTM) heeft flink last gehad van de coronacrisis. Alhoewel de luchthaven ook weer snel kan profiteren van een opleving van het leisure verkeer. Zo vliegt bijvoorbeeld Transavia alweer naar een groot aantal bestemmingen. Eerder kondigde de low cost dochteronderneming van KLM Split als een nieuwe bestemming aan. Die route is afgelopen week gestart met drie vluchten per week.

De Nederlandse low cost carrier TUI vliegt na een pauze dus weer vanaf Rotterdam. De airline is verheugd weer vanaf Rotterdam vluchten aan te kunnen bieden. Een woordvoerder zei daarover het volgende:

“We zijn heel blij dat we onze passagiers weer vluchten vanuit Rotterdam kunnen aanbieden. RTHA is een populair vliegveld voor vertrek voor onze reizigers. Omdat het zomerseizoen relatief laat begon, zijn we voornemens om het naseizoen voor deze bestemmingen langer door te trekken.”

Terminal van Rotterdam The Hague airport (RTM) (Bron: Rotterdam The Hague airport)
Terminal van Rotterdam The Hague airport (RTM) (Bron: Rotterdam The Hague airport)

TUI bestemmingen vanuit Rotterdam

Vanaf volgende week herstart TUI met vluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport. Op dinsdag 13 juli vertrekt sinds een hele tijd weer de eerste TUI-vlucht naar Kos. Vluchten naar Rhodos starten op 15 juli. Op 19 juli start de service naar Zakynthos. Voorlopig zijn dit de belangrijkste TUI bestemmingen vanaf Rotterdam. TUI vliegt overigens ook vanaf Schiphol, Eindhoven en Groningen. Amsterdam en Eindhoven bieden het grootste aanbod aan bestemmingen.

TUI vliegt op short en medium haul normaliter met de Boeing 737 (MAX). Het lijkt er echter op dat de low cost airline een extra toestel heeft geleaset. In de dienstregeling verschijnt namelijk een Airbus A320-200 van SmartLynx Estonia (registratie ES-SAQ). Dit vliegtuig vloog eerder voor onder meer voor China Eastern, Air Malta en easyJet. Maar ook voor TUI zelf. Dit blijkt uit gegevens van de website Airfleets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *