Vloot TUI klaar voor de zomervakantie2 min leestijd

Boeing 787 Dreamliner van TUI (Bron: TUI)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Airlines en reisorganisaties zien de boekingen en daarmee het aantal reizigers weer flink toenemen. KLM en Transavia verwelkomen bijvoorbeeld alweer enkele tientallen duizenden passagier per dag. Ook de vloot van TUI maakt zich op voor een reislustige zomervakantie. Onder andere met de toevoeging van twee nieuwe Boeing 737 MAX 8 vliegtuigen. 

Vloot TUI

De vloot van de Nederlandse tak van leisure airline TUI bestaat enkel uit Boeing toestellen. Datzelfde geldt overigens voor de meeste landen waar de airline actief is. Alleen vanuit België vliegt TUI ook met vliegtuigen van Embraer. Een dergelijke vlootstrategie heeft zo z’n voordelen. Vliegtuigen van Boeing en Airbus verschillen namelijk op veel vlakken van elkaar. Zowel wat betreft de techniek als de vluchtoperatie. TUI kan onderhoud zo namelijk efficiënter inkopen. Daarnaast hoeven er minder verschillende trainingen gegeven worden aan bijvoorbeeld de cabin crew.

De Nederlandse TUI vloot bestaat voor het grootste deel uit Boeing 737 MAX 8 toestellen. Afgelopen week ontving de Nederlandse airline nog twee gloednieuwe MAX 8 kisten. In totaal heeft TUI Nederland nu vijf van deze vliegtuigen, die dienen ter vervanging van de verouderde Boeing 737-800. Daarnaast beschikt TUI over een Boeing 767-300ER. Dit toestel kwam in 2015 in de vloot, nadat het toestel onder andere voor Garuda Indonesia en ArkeFly vloog. Tot slot zijn er drie Boeing 787-800 Dreamliners, de toestellen zijn ontvangen in 2014 en 2015. 

Meer over de vloot van TUI, zoals het aantal zitplaatsen en de faciliteiten aan boord lees je hier. Meer over het nieuwste lid van de vloot, de Boeing 737 MAX 8, lees je hier.

De Boeing 787 Dreamliner van TUI (Bron: TUI)
De Boeing 787 Dreamliner van TUI (Bron: TUI)

Zomer

TUI verklaart tegenover InsideFlyer de gehele vloot weer in gereedheid te hebben gebracht. Dat betekent dat alle vliegtuigen weer de lucht in gaan. Geen enkel toestel staat nog in opslag of onderhoud. En daar zal TUI bij gebaat zijn, nu het aantal reizigers richting de zomer weer toe zal nemen. De leisure carrier moet het zeker van deze periode hebben, waarin veel Nederlandse toeristen een zonnige zomervakantiebestemming zoeken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *