Transavia start met nieuwe Griekse vakantiebestemming Kefalonia2 min leestijd

Toestel van Transavia op de luchthaven van Rotterdam The Hague (Bron: Rotterdam The Hague Airport)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf eind deze maand start Transavia met een nieuwe vakantiebestemming. De low cost carrier gaat namelijk vanuit Amsterdam naar het Griekse eiland Kefalonia vliegen. Kefalonia is voor Transavia een mooie nieuwe zonbestemming in de zomerdienstregeling.

Zomerdienstregeling

Vorige week ging de zomerdienstregeling van start. Dat betekent doorgaans veel nieuwe bestemmingen voor de meeste airlines. Denk bijvoorbeeld aan Air France, KLM en Delta. Maar ook Transavia gaat een zonnige zomer tegemoet met nieuwe bestemmingen en hogere frequenties vanuit Eindhoven Airport, Rotterdam / The Hague Airport en Schiphol.

Zonbestemming Kefalonia

Een van die nieuwe zomerbestemmingen is Kefalonia. Transavia vliegt zowel vanuit Amsterdam Airport Schiphol als Parijs-Orly naar Kefalonia. Vanuit Schiphol vliegt het zusje van Air France-KLM slechts eenmaal per week op dit Griekse eiland. De vlucht met vluchtnummer HV6563 vertrekt om 6.50 uur vanuit Amsterdam en komt om 10.45 uur aan in Kefalonia. De terugvlucht met vluchtnummer HV6564 vertrekt vanuit Griekenland om 11.30 uur en komt om 13.45 uur aan in Amsterdam. Transavia zet hiervoor wekelijks op vrijdag een Boeing 737-800 in. De eerste vlucht vertrekt op 22 april 2022.

Een retourtje kost al snel zo’n € 160 per persoon, exclusief ruimbagage. Tegen een toeslag van ongeveer € 60 is met het Plus-pakket wel 20 kg ruimbagage inbegrepen. Daarnaast is er keuze uit een standaardstoel. De vlucht kan met dit pakket tot 14 dagen voor vertrek gratis (onbeperkt) gewijzigd worden. Er kan wel sprake zijn van een bijbetaling van het tariefverschil. Afhankelijk van je Flying Blue deelnemersniveau verdien je ook Miles en XP. Een enkele awardvlucht is beschikbaar tegen 12.000 Flying Blue Miles en een bijbetaling van een kleine € 40.

Transavia lijkt op het moment de enige airline die tussen Amsterdam en Kefalonia vliegt. Vanaf eind juni komt daar easyJet bij met een wekelijkse vlucht op woensdag. Diezelfde maand start ook TUIfly op maandag met een directe wekelijkse vlucht naar het Griekse vakantie-eiland.

Het prachtige Griekse eiland Kefalonia (Bron: Unsplash / Mac McDade)
Het prachtige Griekse eiland Kefalonia (Bron: Unsplash / Mac McDade)

Griekenland

Het eiland Kefalonia is het grootste eiland van de Griekse Ionische archipel. De plek staat bekend om haar heerlijke eten, fruit en rode en witte wijnen. Naast prachtige havenplaatsjes zijn er ook witte stranden en verschillende grotten te vinden. De luchthaven van Kefalonia (EFL) werd in 2019 nog volledig vernieuwd met onder meer een nieuwe terminal. Naast Transavia vliegen ook Sky Express, Olympic Air, easyJet en Aegean Airlines op het eiland.

Benieuwd naar onze artikelen over Griekenland. Hier lees je alles over die vakantieland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *