Transavia bestemmingen vanuit Brussel bekend2 min leestijd

Je complete vakantie boek je voortaan bij Transavia Holidays

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

We schreven al eerder over het voornemen van Transavia om te gaan vliegen vanaf Brussels Airport. Ook bereidt de airline uit op Rotterdam The Hague Airport. Het zou vooral om vakantiebestemmingen gaan. De low cost airline van Air France – KLM maakt nu bekend welke bestemmingen vanaf Brussel beschikbaar zullen zijn. Het gaat in totaal om negen zonnige bestemmingen in verschillende landen.

Brussels Airport

Afhankelijk van het seizoen verwerkt Brussels Airport zo’n 2-2,5 miljoen passagiers per maand. Ongeveer de helft daarvan vliegt voor vakantie. Brussels Airlines, Ryanair en easyJet zijn belangrijke spelers op dit vliegveld. Maar ook Lufthansa, Emirates, Air France en KLM voeren vluchten uit van en naar Brussel. Nieuwkomer is dus Transavia. Vanaf het zomerseizoen zal de low cost carrier vluchten uit gaan voeren vanuit Brussel.

Boeing 737 van Transavia (zijkant) (Bron: Air France - KLM)
Boeing 737 van Transavia (zijkant) (Bron: Air France – KLM)

Zonbestemmingen

Volgens Transavia is er nog steeds meer vraag dan aanbod naar low cost vliegtickets in België. Dat gat wil de airline dichten met de aanwezigheid in Brussel. Veel Nederlanders in het zuiden van het land zijn ook bereid naar Brussel te reizen. In sommige gevallen zijn de tickets goedkoper dan een vertrek vanuit Amsterdam.

Vanaf het zomerseizoen 2020 biedt Transavia negen bestemmingen aan vanaf Brussel. Het gaat om Alicante en Ibiza in Spanje en Verona in Italië. Daarnaast kun je kiezen uit Corfu, Heraklion en Thessaloniki in Griekenland. Ook is het mogelijk om naar Faro in Portugal te vliegen. Verder weg is Tel Aviv in Israël en Agadir in Marokko. Transavia zal hiervoor de Boeing 737-700 of -800 inzetten.

Boeing 737 cabine van Transavia (Registratie: PH-HSF) (Bron: Transavia)
Boeing 737-800 cabine van Transavia (Registratie: PH-HSF) (Bron: Transavia)

De tickets met vertrek vanaf Brussel zijn vanaf 3 december 2019 te boeken op de website van Transavia. De eerste vertrekdatum is 30 maart 2020, maar dat geldt niet voor alle bestemmingen. Zo is bijvoorbeeld Corfu pas beschikbaar vanaf 18 april 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *