Transavia met vakantievluchten vanaf Brussel

Transavia neemt vrijgekomen slots Ryanair op Eindhoven Airport in

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Transavia gaat vanaf volgende zomer vakantievluchten aanbieden vanaf Brussels Airport. In Nederland vliegt de maatschappij op dit moment vanaf Eindhoven, Rotterdam/The Hague Airport en Schiphol. Ook is onderzocht of Maastricht/Aachen Airport interessant zou zijn, maar daar is de catchment area ten opzichte van Brussel een stuk kleiner. Bovendien heeft Transavia op dit moment al een markt in België. Groningen Airport Eelde was ook een optie, maar uit historische cijfers blijkt dat dit niet zo’n goed idee is.

Boeing 737 van Transavia aan de gate
Transavia is vanaf volgende zomer te zien op Brussels Airport.

Alhoewel de dochtermaatschappij van KLM ook plannen heeft om vanaf Lelystad te gaan vliegen, is er op dit moment voor Brussel gekozen. Transavia is in principe klaar voor Lelystad, maar omdat het ministerie nog veel knopen moet doorhakken, is er naar een oplossing buiten Nederland gezocht. De maatschappij laat wel weten er te zullen zijn als Lelystad er klaar voor is.

Routes vanuit Brussel

Op dit moment is het nog onduidelijk welke routes Transavia precies gaat aanbieden vanaf Brussels Airport. Het zouden enkele populaire routes zijn, maar meer daarover werd er niet gezegd. Bekend is wel dat de maatschappij al een behoorlijke klantenkring heeft opgebouwd in België. Die passagiers maken nu vooral gebruik van Eindhoven en Rotterdam/The Hague Airport. Binnenkort wordt bekend naar welke bestemmingen Transavia precies gaat vliegen vanaf Brussels Airport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *