KLM verwacht omzetgroei van 4% op Nederlandse markt

Na lange tijd van groei nu een dipje in groei KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM verwacht een omzetgroei van 4% ten opzichte van 2018. Dat werd bekend tijdens het jaarlijkse ANVR-congres, dat dit jaar in het Noord-Ierse Belfast werd gehouden. Met deze omzet steekt de maatschappij uit boven de internationale resultaten van de maatschappij. KLM-Nederland directeur Harm Kreulen is de Nederlandse reisindustrie erg dankbaar voor de actieve samenwerking.

Verdere groei

In 2020 verwacht KLM een omzetgroei van 5% en Kremlin vraagt de reisindustrie hieraan bij te dragen. De maatschappij is van plan om volgend jaar te gaan investeren in o.a. de vloot om zo een beter product aan te bieden. Met dit investeringsprogramma wil KLM groeien op Schiphol, wat nu al een probleem aan het worden is.

De nieuwe Embrear 195-E2 toestellen bieden bijvoorbeeld al plaats aan 132 passagiers en dat is 32 meer dan in de oude Embrears. Doordat er meer passagiers in een vliegtuig kunnen, zijn er minder extra slots nodig op Schiphol. Er komen weliswaar slots vrij op Schiphol doordat Transavia op o.a. Brussel gaat vliegen, maar daarmee is het probleem op lange termijn niet opgelost.

KLM bestelt 21 Embraer 195-E2 Toestellen
De nieuwe Embraer 195-E2.

KLM beschikt op dit moment over 50 Boeing 737 toestellen en ook deze zullen op lange terminal allemaal vervangen moeten worden. Naast het vernieuwen van de vloot is KLM ook druk bezig met het introduceren van wifi aan boord van alle toestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *