Tot 50% korting op alle British Airways award tickets

British Airways ontvangt bijna haar eerste Boeing 787-10

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways heeft nu een promotie waarbij je 50% minder Avios hoeft te betalen voor een langeafstandsvlucht, of 25% korting voor een vlucht op een korte route. Je moet deze tickets boeken voor aanstaande dinsdag 13 oktober, waarbij je kunt reizen tussen nu en 30 juni 2021.

Je kunt bijvoorbeeld naar Los Angeles heen en terug vliegen voor 30.000 Avios. Een andere optie is Dubai voor 25.000 Avios. Je vertrekt dan wel vanaf Londen, voor een vlucht vanaf Amsterdam of een andere Nederlandse luchthaven komt er nog een paar duizend punten bovenop.

British Airways Avios – tot 50% korting

Voor een retour vlucht tussen Londen en New York of tussen Londen en Dubai betaal je bijvoorbeeld tijdens deze promotie:

Economy Class Premium Economy Business class First Class
50% korting 25000 26000 50000 68000
Normale prijs 50000 52000 100000 136000

Economy Class heeft bij deze luchtvaartmaatschappij de naam World Traveller. Voor Premium Economy is dat World Traveller Plus en voor Business Class is dat Club World. Let hier dus goed op tijdens het boeken, gezien een Premium Economy ticket vaak marginaal duurder is maar je wel een stuk comfortabeler reist.

Bovenop deze Avios komt nog wel een bedrag aan toeslagen. Deze kan behoorlijk oplopen en is afhankelijk van je bestemming. Vaak is een ticket uit Londen behoorlijk duur, maar kun je besparen door bijvoorbeeld te kiezen voor Luxemburg. Je betaald dan wel een paar extra Avios punten voor het extra segment.

Ben je op zoek naar een award ticket, dan kan SeatSpy je wellicht ook helpen. Middels die tool kun je gemakkelijk naar beschikbaarheid zoeken voor onder andere British Airways tickets op een bepaalde route. Een andere optie is om de ‘waar kan ik naar toe’ optie te gebruiken, welke beschikbaar is voor British Airways en Virgin Atlantic vluchten. Allereerst kies je de luchtvaartmaatschappij en het vertrekpunt. Daarnaast kies je in welke cabine je wilt reizen en met hoeveel passagiers. Ook kun je kiezen uit een enkele reis of een retour, waarbij je direct de vertrekdata in kunt vullen.

Avios kopen, combineren of overschrijven

Heb je niet genoeg Avios punten, dan kun je deze ook kopen of schenken aan iemand. Het is mogelijk om tussen de 1.000 en 200.000 Avios te kopen/geven per kalenderjaar. Je kunt ook gebruik maken van Miles & Money. Dan betaal je een deel met Avios en een ander deel betaal je cash. Meer informatie daarover kun je in deze BA Executive Gids .

Het is ook mogelijk om je Iberia (IB) Avios samen te voegen met British Airways Avios. Hierdoor is het dus mogelijk om nu de punten voor IB te kopen en vervolgens over te schrijven naar British Airways. In dit artikel kun je lezen hoe je deze punten kunt samenvoegen. Het aantal punten en toeslagen dat je kwijt bent voor een award ticket verschilt soms tussen deze twee partners, maar deze 50% kortingsactie is alleen geldig bij British Airways.

Er is ook nog een optie voor een huishoudaccount. Hiermee kun je alle lidmaatschapsnummers en Avios punten van je gezin combineren. Deze worden dan naar ratio afgeschreven van de diverse accounts. Er zijn wel een aantal voorwaarden van toepassing. Zo kun je de samenstelling maximaal een keer per zes maanden aanpassen. Ook kun je maximaal zes andere gezinsleden toevoegen, dus zeven in totaal.

Ook is het mogelijk om American Express Membership Rewards over te boeken naar dit loyaliteitsprogramma. Dit gaat dan in een 5:4 ratio. Als je award vlucht dus 100.000 punten kost, dan moet je 120.000 Membership Rewards overboeken. Dit is alleen beschikbaar voor de reguliere American Express kaarten, niet de Flying Blue variant.

britishairways_216861956121850

Afbeeldingen ©BritishAirways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *