Ticketvoorwaarden KLM niet langer standaard flexibel2 min leestijd

Ticketvoorwaarden KLM niet langer standaard flexibel.

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nu de pandemie op z’n retour is gaan ook de airlines weer zoveel mogelijk terug naar normaal. De betekent bijvoorbeeld dat de ticketvoorwaarden niet standaard flexibel meer zijn. KLM heeft bevestigd tegenover InsideFlyer dat per 29 juni de normale ticketvoorwaarden weer gaan gelden en dat het standaard tarief niet meer flexibel zal zijn.

Vliegen of niet?

Nadat het coronavirus begin 2020 ook ons land had bereikt, ging de reisindustrie al snel op z’n gat. Vliegtuigen zijn veelal aan de grond gehouden. Airlines konden enkel nog verschillende repatriëringsvluchten uitvoeren. Na een tijdje probeerden airlines reizigers weer het vliegtuig in te krijgen. Zo werden onder andere de ticketvoorwaarden zo gunstig mogelijk gemaakt. Ook bij KLM, Air France en Transavia. Het einde van de gunstige ticketvoorwaarden lijkt nu te eindigen, waarmee de verschillende standaardvoorwaarden weer gaan gelden.

British Airways kondigden eerder deze maand al aan dat boekingen gemaakt voor 8 juni 2022 nog vallen onder de flexibele ticketvoorwaarden. Bij boekingen na 8 juni gelden de pre-Corona ticketvoorwaarden weer.

Negatieve coronatest noodzakelijk voor reis naar Nederland

KLM ticketvoorwaarden

Ook bij KLM was duidelijk dat de flexibiliteit bij de standaard ticketvoorwaarden niet eeuwig zouden gelden. Nadat eerder al bekend werd dat Flying Blue allerlei tijdelijke versoepelingen afbouwt was het eigenlijk al wel te verwachten dat ook KLM en Air France binnenkort met een aanpassing zou komen. Deze aanpassing in de ticketvoorwaarden gaat vanaf 29 juni 2022 gelden.

Wanneer je een ticket boekt zie je de voorwaarden van het ticket staan. Tot 29 juni geldt nog de extra flexibiliteit op alle tickets. Daarna gelden de regels zoals in de ticketvoorwaarden vermeld staan. Desgevraagd laat KLM aan InsideFlyer weten ‘Boekingen kunnen worden gewijzigd of geannuleerd afhankelijk van de tariefvoorwaarden van het betreffende ticket. De meeste tickets kan men wijzigen in ‘Mijn boekingen’ via KLM app, via de website of met behulp van onze klantenservice. Tariefaanpassing of servicekosten kunnen van toepassing zijn. Als KLM de vlucht annuleert, kunnen klanten ervoor kiezen hun reis uit te stellen, een volledige terugbetaling van het ticket te vragen of een tegoedbon te ontvangen, die ook terugbetaalbaar is als hij niet wordt gebruikt.’

KLM Ticketvoorwaarden vanaf 29 juni

Vanaf 29 juni kun je dus niet meer terugvallen op de niet-restitueerbare voucher en zijn er geen ‘boek met vertrouwen’ voordelen meer. Wil je daar nog van gebruikmaken voor je toekomstige reis, dan moet je dus voor aanstaande woensdag 29 juni een boeking plaatsen. Op de standaard ticketvoorwaarden geldt dan bij KLM nog de ‘boek met vertrouwen’ voordelen en daardoor ben je meer flexibel. Hierna gelden de ticketvoorwaarden weer zoals vermeld bij de boeking van je reis. Wil je alsnog een flexibel ticket, dan zal dit je meer geld gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *