The Grand Gekozen tot Beste Hotel van Nederland2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens de World Travel Awards 2018 is het Sofitel Legend The Grand Amsterdam verkozen tot beste hotel van Nederland. Voor deze prijs werden zes hotels genomineerd, waaronder het Hilton Amsterdam Airport Schiphol en het W Amsterdam. Dit jaar kwam The Grand voor het zesde jaar als winnaar uit de bus. Het Ciragan Palace Kempinski Hotel in Istanbul werd gekozen als beste hotel van Europa. 

World Travel Awards

De World Travel Awards zijn in 1993 opgericht. Dit keer was dus de 25ste editie. Deze Awards richten zich op alle soorten hotels, bijvoorbeeld spahotels, golfhotels en appartementen. Iedereen kan zijn of haar mening geven over de genomineerde hotels. Door een account aan te maken kan iedereen stemmen. Er zijn doorlopend verkiezingen in verschillende categorieën. Hier lees je over alle winnaars in Europa. 

Nederland

Nagenoeg alle landen komen aan bod bij de World Travel Awards. In Nederland wordt er in zeven categorieën een winnaar gekozen. Het gaat om zes categorieën hotels en het beste autoverhuurbedrijf. The Grand werd gekozen als Netherlands Leading Hotel 2018. Het beste boutiquehotel is het Swissôtel Amsterdam. Als beste zakelijk hotel koos men het Hotel Okura, ook gevestigd in Amsterdam. In de categorie designhotels kwam Parc Broekhuizen als winnaar uit de bus. De beste hotelsuite is dit jaar te vinden in het Conservatorium Hotel (Penthouse Suite) in Amsterdam. Het Amsterdam ID Aparthotel krijgt de prijs voor beste serviced apartments. Tot slot, het beste autoverhuurbedrijf in Nederland is Sixt. 

The Grand

Het bekende The Grand hotel heeft al vele prijzen gewonnen. Bij de World Travel Awards won The Grand voor het eerst in 2005. Nu mocht het hotel de 11de prijs van deze Awards in ontvangst nemen. Restaurant Bridges, gevestigd in The Grand ontvang recentelijk ook drie prijzen van de World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant werd geroemd om de wijnen en de chef-kok. 

Restaurant Bridges, Sofitel Legent The Grand Amsterdam (Bron: The Grand)
Restaurant Bridges, Sofitel Legend The Grand Amsterdam (Bron: The Grand)

Eerder schreef InsideFlyer al een review over het hotel. Het kreeg van onze redacteur een nette 4.3/5. Ben jij wel eens in The Grand geweest? Wat zijn je ervaringen? Laat het weten in een reactie onder het artikel of op het forum. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *