Dit kun je doen met 90.000 Iberia Avios

Iberia A350 toestel

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Iberia had een promotie waarbij je maximaal 90.000 Avios kon ontvangen als je maximaal 10 vluchten boekte tussen 22 en 24 juni 2018. Deze promotie klonk te goed om waar te zijn, maar inmiddels zijn bij het gros van de deelnemers de punten bijgeschreven. Maar hoe zet je deze 90.000 punten nu exact in? In dit artikel kun je meer lezen over de mogelijkheden.

Let er wel op dat je de verdiende punten met deze promotie voor 1 december 2018 ingezet hebt, want dan vervallen ze. Je kunt wel boeken voor in 2019, maar dit moet je doen voor 1 dec 2018.

Iberia Avios award chart

Je kunt de volledige award chart van Iberia Avios op deze website vinden. Het boeken van award tickets kan op twee manieren, je kunt dit via de website doen of telefonisch contact opnemen.

Iberia kent Off-Peak en Peak award charts. De betreffende data van de seizoenen kun je hier vinden op de Iberia website. De maanden juli en augustus zijn geheel Peak en er zijn daarna nog een aantal dagen tot en met december 2018. In het laagseizoen heb je minder punten nodig voor je award chart dan in het hoogseizoen.

Indien je een ticket via de website wilt boeken, dan kun je het beste naar deze pagina gaan. Je logt allereerst in met je gegevens en daarna kun je aangeven waar je naar toe wilt vliegen. Deze optie werkt alleen voor American Airlines, Iberia en British Airways vluchten. Je kunt de beschikbaarheid bijvoorbeeld ook controleren via ExpertFlyer.

Een leuke route is ook tussen Madrid en London met de nieuwe A350. Deze vliegt vanaf heden tot 3 augustus en van 17 augustus tot 31 augustus op deze route. Dit is een intercontinentaal vliegtuig, maar vanwege de introductie wordt deze momenteel op die route uitgetest. Meer informatie kun je vinden in dit artikel. Omdat het een relatief korte route is, kost het je ook niet zoveel Iberia Avios (15.000 in business class per enkele reis).

Met partners vliegen

Wil je met een van de partners vliegen? Dan kun je dit niet op de website van Iberia doen. Je zult hiervoor telefonisch contact op moeten nemen met Iberia. Het is echter wel handig om van te voren de beschikbare vluchten uit te zoeken. Dit kun je bijvoorbeeld doen op de website van British Airways. Een handleiding voor dit programma en hoe dit werkt kun je hier vinden op InsideFlyer. Let op, het aantal punten dat je bij BA nodig hebt, komt niet (altijd) overeen met het aantal Iberia Avios. Hiervoor moet je in de award chart van Iberia (en dan de betreffende partner) kijken, die je hier kunt vinden.

Bij de meeste partners moet je een retour boeken om je Avios te kunnen gebruiken. Iberia voegt wel een aantal toeslagen toe aan je award ticket, waarbij deze nagenoeg hetzelfde zijn als op een retour ticket. Indien je met Iberia zelf vliegt zijn deze toeslagen vaak een stuk lager.

Indien je binnenkort plannen het om te vliegen naar de Verenigde Staten, dan kun je bijvoorbeeld met American Airlines een goedkope vlucht boeken. Dit moet echter wel een retour zijn en de onderstaande prijzen zijn berekend over het totale aantal miles dat je vliegt (dus heen + terug);

 • Een retour tussen de 1,001-2,000 miles voor 17,000 Avios + toeslag
 • Een retour tussen de 2,001-4,000 miles voor 23,000 Avios + toeslag
 • Een retour tussen de 4,001-5,000 miles voor 28,000 Avios + toeslag

Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld first class te vliegen tussen New York en Los Angeles. American Airlines vliegt deze route met een toestel dat uitgerust is met drie klassen aan boord; economy, business en first class. Waar first class in Amerika vaak een stoel is die wat verder naar achter kan, is op dit toestel first class een echte lie flat stoel in een 1-1 indeling. Deze vlucht kost 96.000 Avios voor een retour en 17,46 EUR aan toeslagen.

Je kunt deze punten niet overschrijven naar British Airways Avios. Iberia bood deze mogelijkheid in het verleden aan, maar sinds de komst van deze promotie is dat niet meer mogelijk. Waarschijnlijk om te voorkomen dat de punten overgeschreven worden en het is nog maar de vraag of deze optie weer komt na 1 december 2018 (dan vervallen de punten van deze promotie).

Promoties

Iberia heeft soms ook promoties waarbij je een ticket goedkoper kunt boeken. In juli zijn is er deze promotie waar je gebruik van kunt maken:

 • 25% korting met Iberia Express van:
  • Madrid naar Ibiza of Menorca voor 3.400 Avios per enkele reis + toeslag
  • Madrid naar Santa Cruz de la Palma, Cagliari of Stuttgart voor 5.560 Avios per enkele reis + toeslag
  • Madrid naar Bucarest, Creta, Mykonos, Reikiavik or Santorini voor 7.500 Avios per enkele reis + toeslag
   • Dit kun je boeken van 1-7 tot 30-7 en voor reizen tussen 1-9 en 26-10

In het verleden heeft Iberia ook wel eens promoties gedaan op de eigen vluchten tegen 25% korting. Hierdoor kon je goedkoper in business class vliegen naar de bestemmingen die Iberia aanvloog. Het is voor nu echter niet duidelijk of deze promotie nog komt dit jaar.

Iberia Avios

Kom je net wat punten te kort?

Iberia heeft vaak promoties waarbij je punten kunt kopen via Groupon. Op dit moment loopt er wel een actie op Groupon. Via deze aanbieding kun je punten boeken voor deze prijzen:

 • 2000 Avios voor € 19,00 (€ 0.0095 per Avios); (is uitverkocht)
 • 4000 Avios voor € 59,00 (€ 0.0148 per Avios);
 • 8000 Avios voor € 99,00 (€ 0.0124 per Avios);
 • 15000 Avios voor € 189,00 (€ 0.0126 per Avios);
 • 20000 Avios voor € 249,00 (€ 0.0125 per Avios);
 • 34000 Avios voor € 429,00 (€ 0.0126 per Avios)

Je kunt er ook voor kiezen om Membership Rewards van American Express om te zetten naar Iberia Avios. Dit kun je doen als je een reguliere American Express kaart bezit met een Membership Rewards mogelijkheid. Deze punten zet je om in een 5:4 ratio, waarbij het wel een aantal dagen duurt voordat deze punten in je account staan. Deze kun je alleen overboeken naar je eigen account, het is niet mogelijk om dit naar iemand anders te doen (de naam van het MR account moet matchen met die van Iberia).

Waar ga jij naar toe vliegen met de Iberia punten? Laat het hieronder of op ons forum weten! Mocht je vragen hebben, dan kun je natuurlijk hieronder terecht of in het topic op ons forum over deze promotie.

Reacties

  • The Flying Dutchboy zegt

   Hi Henk. Boardingarea en InsideFlyer zijn partners. Hierdoor geven we elkaar inspiratie en soms vermelden we elkaars content. Uiteraard schrijven wij meer vanuit een Europees oogpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *