Thai Airways stuurt hele A380 vloot met pensioen

Airbus A380 Thai Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het ziet ernaar uit dat Thai Airways de hele A380 vloot met pensioen zal sturen. De maatschappij volgt hiermee de zelfde trend als bijvoorbeeld Air France en Lufthansa.

Thai Airways stuurt alle 6 Airbus A380’s met pensioen

Doordat Thai Airways op dit moment genoodzaakt is om een groot deel van hun vloot voorgoed aan de kant te zetten, heeft de maatschappij besloten om alle 6 Airbus A380 toestellen met pensioen te sturen. Hiermee is Thai Airways de derde maatschappij wereldwijd die de gehele A380 vloot aan de kant zet, na Air France en Lufthansa. Thai Airways geeft aan dat de A380 toestellen op dit moment overbodig zijn. Eerlijk gezegd heeft Thai Airways eigenlijk nooit behoefte gehad aan deze grote Jumbo Jets, aangezien er in andere toestellen plaats genoeg was. De maatschappij schafte ze vooral aan voor de prestige. Het toestel was vooral te zien op de routes vanuit Bangkok naar Londen, Frankfurt en Tokyo.

Thai Airways A380 stoel
Thai Airways stuurt alle 6 Airbus A380’s met pensioen.

Eerder waren er al geruchten dat de hele A380 vloot zou verdwijnen, aangezien de maatschappij al 2 toestellen te koop had staan. Naast de A380 heeft Thai Airways ook plannen om de gehele Boeing 747 en A330 vloot met pensioen te sturen. Eerder verschenen er op InsideFlyer de volgende reviews van Thai Airways:

Einde van First Class bij Thai Airways

Met het uitfaseren van zowel de A380 als de boeiing 747 kan het goed zijn dat dit helaas het einde is van First Class bij Thai Airways. Net als de A380 was het Royal First product meer iets om mee te pronken, aangezien dit voor de maatschappij niet winstgevend was. Thai Airways heeft nog wel 3 Boeing 777-300Er’s besteld en die beschikken ook over first class. Maar het is nog maar de vraag of deze ooit zullen worden geleverd. Het is in ieder geval erg jammer dat Thai Airways is genoodzaakt om met first class te stoppen. Zelf had ik een paar jaar geleden een prima ervaring in de Royal First Class op de Boeing 747 van Bangkok naar Sydney. Ook in de Royal First lounge op Bangkok was het prima toeven.

thai airways, royal first, lounge, bangkok
Thai Airways Royal First lounge Bangkok. (foto: eigen werk)

Conclusie

Thai Airways heeft besloten om alle 6 Airbus A380 toestellen met pensioen te sturen. Thai Airways is hiermee de derde maatschappij ter wereld die de volledige A380 vloot aan de kant zet. Daarnaast heeft de maatschappij ook plannen om alle A330 en Boeing 747 toestellen met pensioen te sturen. Hierdoor is het eigenlijk wel bijna zeker dat First Class helaas voorgoed gaat verdwijnen bij Thai Airways.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *