Alaska komt deze zomer met Oneworld Awards

Cathay Pacific Business Class A350-1000 Hong Kong Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alaska Airlines zal op 31 maart 2021 toetreden tot de Oneworld alliantie. Echter is het nog wachten tot de zomer voordat je Alaska MileagePlan miles kunt besteden aan alle Oneworld partnervluchten.

MileagePlan Oneworld Awards pas deze zomer

Het toetreden van Alaska Airlines tot de Oneworld alliantie roept voor veel mensen een aantal vragen op. Zo zou je je kunnen afvragen hoeveel miles je bijvoorbeeld nodig hebt voor een Oneworld partner award. Alaska heeft deze week bekendgemaakt dat hier aanstaande zomer meer over wordt bekendgemaakt. Dit kan dan zijn tussen eind juni en eind september.

Alaska, MileagePlan, Oneworld, Awards

Het is direct mogelijk om miles te verdienen op alle Oneworld partnervluchten vanaf het moment dat Alaska toetreedt tot de alliantie. Echter moeten we dus nog wat langer wachten voordat het mogelijk is om ook miles te kunnen besteden op alle Oneworld partners. Voorheen was het echter al mogelijk om miles te besteden aan vluchten met American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Japan Airlines en Qantas.

cathay pacific, first class, boeing 777
Het al mogelijk om Alaska miles te besteden aan Cathay Pacific first class (foto: eigen werk).

Tot heden toe is het zo dat Alaska voor elke partnermaatschappij een aparte awardtabel gebruikt. Ook mag je op dit moment op een one-way award één stopover inplannen. Nu Alaska over 1,5 maand toetreedt tot de Oneworld alliantie, zou je je kunnen afvragen of dit allemaal zo blijft.

Conclusie

Alaska Airlines zal op 31 maart 2021 toetreden tot de Oneworld alliantie. Het is dan direct mogelijk om miles te verdienen op partnermaatschappijen. Echter zullen we tot aanstaande zomer moeten wachten voordat we weten hoe de awardtabellen voor Oneworld partner awards eruit komen te zien. Het is dus nog maar de vraag of alles ongewijzigd zal blijven of dat het programma volledig op de schop gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *