Studentenkorting: Overig3 min leestijd

studentenkorting

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als student heb je het niet altijd even breed. Toch wil je graag op reis of vakantie. In een drie-delige serie toon ik hoe je als student of jongvolwassene bij allerlei onderdelen van een reis kan profiteren van kortingen.

In de voorgaande twee artikelen heb ik een aantal voorbeelden gegeven waar je als student korting kan krijgen als je overnacht of vliegt. In dit artikel komen andere onderdelen van een reis aan bod waar je kan besparen.

Openbaar vervoer

In Nederland reis je als student natuurlijk (vaak) gratis met je studentenreisproduct. Maar ook in het buitenland kan je vaak goedkoper reizen. Bijvoorbeeld in België. Met een “Go Pass” heb je voor €6 een enkele reis door heel het land in de 2e klasse. Iedereen onder de 26 jaar kan hier gebruik van maken. Er is ook een speciaal ticket voor reizen van en naar Roosendaal. Met de “Go Roosendaal Pass” reis voor €7,60 (klik) naar elke Belgische bestemming. Zo kan je op je Nederlandse OV-Chipkaart gratis of met korting vanuit heel Nederland naar Roosendaal reizen en tegen een goedkoop tarief verder in België. Dit is vaak goedkoper dan het hele ticket bij NS international kopen. Die berekent vaak de leeftijdskorting niet correct door. Koop je (elektronisch) kaartje simpelweg online bij de Belgische Spoorwegen met iDeal. Ook de Thalys (klik) kent tarieven voor jeugd en jongvolwassenen.

studentenkorting
Één voordelige prijs ongeacht afstand

ISIC

Bij bovenstaande voorbeelden gaat het vooral om leeftijd, maar sommige kortingen zijn specifiek voor studenten. Je zal je dan ook moeten kunnen identificeren met collegekaart of soms zelfs een ISIC (International Student Identify Card). Deze kaart is beschikbaar voor alle fulltime studenten ouder dan twaalf jaar voor €15 per jaar. Hiermee kom je in aanmerking voor kortingen bij onder andere Eurolines, vliegtickets bij Killroy , Lonely Planet, Emirates en verschillende busservices en hostels. Daarnaast kan je reken op unpublished voordelen wereldwijd (130 landen nemen deel) op vertoon van je ISIC kaart bij veel attracties of services. Let op het ISIC logo of vraag ernaar. Een voorbeeld is de Gatwick Express waar je 25% korting krijgt, Amtrak met 10% of Avis tot 25%. Een volledige lijst is hier (klik) te vinden.

studentenkorting
Let op dit logo

Overig

Naast voordelen op reis kan je als student vaak profiteren van korting op je reis- of annuleringsverzekering. Hiervoor zijn er veel aanbieders met verschillende voorwaarden. Met de auto op vakantie? Bij de ANWB profiteer je tot en met 24 jaar van jongerenvoordeel op de Wegenwacht.

Conclusie

In dit artikel heb ik een paar voorbeelden gegeven waar je zeker korting kan krijgen. Er zijn echter zoveel plekken die niet expliciet online vermeld staan waar je kan profiteren van lagere tarieven. Let daarom zeker op bij attracties, musea, openbaar vervoer en andere gelegenheden of er iets staat van Youth/Student Discount, vraag erom of google het van te voren. Je komt het tegen op de gekste plekken. Zo heb ik ooit 20% extra korting gekregen op mijn aankopen bij de Ralph Lauren store in Las Vegas. Neem daarom altijd je collegekaart mee of investeer in een ISIC kaart als je vaak op reis gaat. Zo bespaar je geld voor andere dingen!

Heb jij nog tips hoe je op vakantie kunt besparen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *