Studentenkorting Vlucht3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als student heb je het niet altijd even breed. Toch wil je graag op reis of vakantie. In een drie-delige serie toon ik hoe je als student of jongvolwassene bij allerlei onderdelen van een reis kan profiteren van kortingen.

Op reis voor studie, stage of vakantie als student of jongvolwassene? Mogelijk kom je in aanmerking voor speciale tarieven of voordelen zoals extra flexibiliteit of bagagetoelage. In dit artikel zullen een aantal airlines aan bod komen.

Brussels Airlines

Onder de noemer ‘b.student’ biedt de Belgische maatschappij vóór een vaste prijs een speciaal ticket aan voor uitwisselingsstudenten. Voor €199 krijgen studenten een retourvlucht in Light&Relax van Brussel naar vrijwel alle Europese bestemmingen. Hierbij zijn twee koffers ruimbagage à als extraatje inbegrepen. Ook mag je eenmaal kosteloos de terugvlucht wijzigen. Een verdere verandering kost €45. De heenvlucht kan niet gratis gewijzigd worden.

Om in aanmerking te komen voor dit tarief, schaf je via de speciale site (klik) een voucher aan voor je bestemming. Vervolgens kan je die voucher telefonisch inwisselen. Er moet hiervoor wel beschikbaarheid zijn in de Light&Relax tariefklasse, anders zal je bij moeten betalen. Er geldt een minimale verblijfsduur van 3 maanden voor dit ticket en je moet op uitwisseling gaan en dit eventueel aan kunnen tonen. De volledige voorwaarden zijn hier (klik) te lezen.

Daarnaast ontvang je ook een promocode waarmee 5 vrienden of familieleden 20% korting krijgen op een Light&Relax ticket om je op te komen zoeken. Eventueel kan je ook naar Tel Aviv voor €349 of Moskou voor €299.

studentenkorting vlucht
b.student is een aantrekkelijk pakket inclusief extra ruimbagage

Cathay Pacific

Cathay Pacific biedt aan studenten tot 30 jaar speciale tarieven aan. Om hier gebruik van te kunnen maken zal je bij de check-in een studentenkaart moeten laten zien. Deze speciale tarieven zijn flexibeler en komen met meer bagagevrijheid. De prijzen, voorwaarden en beschikbaarheid hangen af van de bestemming. Voor meer informatie of om te boeken zal je telefonisch contact op moeten nemen met de maatschappij. Online zijn de tickets niet beschikbaar.

Finnair

Bij de Finse Oneworld airline kunnen alle jongvolwassenen tot en met 25 jaar (ten tijde van heenvlucht) profiteren van speciale Youth tarieven. Deze tickets zijn te boeken via de Finnair website. Houd in gedachte dat deze tarieven niet worden getoond door vergelijkingssites.

Naast de vaak gereduceerde tarieven is bij de Youth tarieven is ook een bagagestuk kosteloos inbegrepen, wat normaal niet het geval is voor Europese vluchten. Ook zijn de tickets flexibeler; ze zijn te wijzigen of te annuleren tegen een toeslag.

Finnair Youth ticket
Voordelen van een jeugd ticket, bovenop de -vaak gereduceerde- prijs!

Nadeel is dat niet alle bestemmingen in aanmerking komen. Vluchten naar Noord-Amerika zijn uitgesloten

Singapore Airlines

Mocht je richting Zuid-Oost Azië of Australië gaan met Singapore Airlines, dan kan je rekenen op extra bagage. Speciale tarieven zijn er echter niet. Heb je een regulier ticket met Singapore Airlines, dan kan je een bericht sturen naar het reserveringskantoor met een kopie van je studentenkaart en bewijs dat je gaat studeren in het buitenland om 5kg extra bagage te krijgen. Voor reizen in Economy wordt de toelage dan een ruime 35kg.

Boekingssites

Er zijn ook reisbureaus die claimen bij meerdere airlines speciale tarieven voor studenten te hebben. Een daarvan is Killroy. Zelf heb ik hier geen bijzondere tarieven terug kunnen vinden.

Andere airlines

Bovenstaand overzicht is verre van compleet. Het hangt er ook per maatschappij vanaf of je alleen student moet zijn of ook op uitwisseling moet zijn om gebruik te kunnen maken van speciale regelingen. Ga je voor studie of stage naar het buitenland, neem dan van te voren even contact op met het lokale reserveringskantoor van je luchtvaartmaatschappij om te vragen of er speciale tarieven zijn voor studenten. Mochten deze er niet zijn, dan kan je ook altijd nog even vragen of een verhoogde bagagetoelage wellicht wel mogelijk is.

Reacties

 1. Vincent zegt

  wideroe.no, een kleine luchtvaartmaatschappij die vluchten aanbied binnen Noorwegen, heeft ook een “Youth” price. Beter nog: je kan op hun website ook SAS vluchten boeken met jongerenkorting!

 2. Dutchie zegt

  SAS kende ik, maar de rest niet. Na even snel zoeken kan ik Finnair en Cathay niet vinden om te boeken. Kan je een link sturen of moet ik dit telefonisch boeken?

   • The Flying Dutchboy zegt

    Bij Finnair moet je eerst een route invullen op de site. Als die route in aanmerking komt voor de tarieven, kan je onder passenger type ‘youth’ selecteren. Voor Cathay Pacific’s tarieven zal je contact op moeten nemen met het lokale reserveringskantoor; per email of telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *