Later Delta Comfort+ voor Flying Blue Elites

Delta Comfort+

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vervelend nieuws voor Elite leden van het Flying Blue programma die met partner Delta reizen. Door de recente rebranding van Economy Comfort naar Comfort+ zijn ook de voorwaarden voor gratis stoelen in deze cabine veranderd. Voorheen konden Platinum leden deze bij boeking vastleggen, Gold 3 dagen van te voren en Silver 24 uur van te voren. Voortaan kunnen zowel Platinum, Gold en Silver leden pas op de dag van vertrek een stoel in Delta Comfort+ selecteren. Volgens Delta zou dit ook automatisch toegewezen moeten worden, maar het is onduidelijk of je een ‘upgrade verzoek’ moet indienen. Deze regeling geldt voor vluchten binnen VS en Canada.

Vooral voor Flying Blue Platinum leden is dit een negatieve verandering. Het valt maar te bezien of er op de dag van vertrek nog stoelen vrij zijn. Alle Delta SkyMiles elite leden krijgen tot 24 uur voor vertrek een Comfort+ stoel toegewezen. Waarschijnlijk blijven er daarna weinig aangename stoelen – geen middle seat – meer over voor selectie.

Delta’s top niveau frequent fliers krijgen nog wel gratis Economy Comfort op KLM vluchten bij boeking. Wegens de hechte joint venture maakte Delta en KLM vaak uitzonderingen voor elkaars elite leden vergeleken met de normale Skyteam Elite voordelen. Wellicht gaat KLM dan ook de voordelen voor Delta passagiers terugbrengen.

Delta Comfort+
Delta Comfort+

Voordelen Delta Comfort+

In Economy Comfort op binnenlandse vluchten profiteren passagiers, naast de extra beenruimte, van gratis alcoholische dranken en premium entertainment op Delta Studio. Daarnaast is er Skypriority boarding. Op vluchten tussen New York en Los Angeles of San Francisco krijgen passagiers ook een comfort kit en snacks.

Internationale vluchten

Op internationale vluchten (uitgezonderd Canada) krijgen Flying Blue Platinum leden nog steeds gratis Economy Comfort bij boeking en krijgen overige Flying Blue Elite leden een korting naar gelang hun status niveau.

Reacties

  1. petercs zegt

    hallo, mijn ervaring van vandaag: ik vlieg naar NYC vis BOS (het was iets duurder maar meer segmenten :)). Origineel heb ik AMS-BOS 27A reserveerd (preferred seat bij nootuitgang) en BOS-NYC 13A (preferred seat bij nootuitgang). 10 minuutjes geleden konde ik 27A voor 10B en 13A voor 5A wisselen (Comfort+).
    Met de 13A – 5A heb ik zeker een goede deal gedaan, maar ik ben niet zeker met 27A-10B qua beenruimtje. Wat denken jullie?
    Sorry voor de spelfoutjes

    Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *