Snel boarden op Schiphol met KLM door nieuwe passagiersbrug

Snel boarden op Schiphol met KLM door nieuwe passagiersbrug

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is natuurlijk prettig om na een vlucht zo snel mogelijk het toestel uit te kunnen. Zeker als je ook nog een (korte) overstap hebt. Bij elk vliegveld is de uit- en instaptijd weer anders. Zelf bij verschillende maatschappijen is dit weer anders. Schiphol heeft in samenwerking met KLM sinds kort een nieuwe passagiersbrug die ervoor moet zorgen dat alles sneller gaat.

Schiphol

Eerder zijn al andere zaken geopperd om ervoor te zorgen om sneller te kunnen boarden op Schiphol. Zo zijn de zaken die rondom het toestel gedaan moeten worden voor aankomst en vertrek nu samengevat in een app. Handig in gebruik om er zo voor te zorgen dat alles op rolletjes zal lopen voor een snel vertrek van de volgende vlucht.

Ook heeft KLM gekeken naar de starttijd van het boarden, zodat het in 45 minuten moet lukken om onder andere een Boeing 737 weer verder te kunnen sturen. Maar er is meer om tijd te winnen.

Nieuwe passagiersbrug

Die tijd kan volgens Schiphol en KLM gewonnen worden met het gebruik van een nieuwe passagiersbrug. Voordeel aan deze passagiersbrug is dat deze volautomatisch aansluit op het vliegtuig. Hierdoor kunnen minder menselijke fouten gemaakt worden, die voor vertraging kunnen zorgen. Daarnaast is deze automatische passagiersbrug minder gevoelig voor storingen en zal als het goed is geen schade maken aan de toestellen door bedieningsfouten. De nieuwe passafgiersbrug wordt tot het einde van het jaar uitsluitend door KLM en SkyTeam partners gebruikt. Deze volautomatische brug bestaat eigenlijk uit twee bruggen. Ze zijn voorzien slimme technologie waarbij camera’s de deur van het vliegtuig herkennen. Met deze techniek en sensoren kunnen de bruggen zich automatisch binnen 1 minuut verbinden met het toestel, waarna men vrij vlot het vliegtuig kan verlaten.

Snel boarden op Schiphol met KLM door nieuwe passagiersbrug

Zoals gezegd zal tot het eind van het jaar gekeken worden of deze nieuwe brug oplevert wat ervan verwacht wordt. Als ze aan de verwachting voldoen zal er gekeken worden om deze bruggen verder uit te rollen op de luchthaven Schiphol.

Dick Benschop, CEO Royal Group Schiphol zegt het volgende over deze nieuwe aanwinst:

Ik ben er trots op dat wij werelds eerste volautomatische dubbel uitgevoerde passagiersbrug in gebruik nemen op Schiphol. Met innovatie zetten we in op kwaliteitsverbetering, om de luchthaven voor reizigers en luchtvaartmaatschappijen zo comfortabel en efficiënt mogelijk te maken.

Bron en beeldmateriaal: KLM & Royal Schiphol Group

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *