Slaaptrein naar Berlijn zal ook Schiphol aandoen1 min leestijd

Vanaf eind april start TUI met nachttrein naar Dresden en Praag

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De slaaptrein van Brussel via Amsterdam naar de Duitse hoofdstad Berlijn zal vanaf december dit jaar ook op station Schiphol Airport gaan stoppen. Deze nachttrein naar Berlijn werd eerder dit jaar geïntroduceerd.

Slaaptrein Berlijn gaat op Schiphol stoppen

Vanaf december kun je dus ook vanaf station Schiphol Airport de European Sleeper trein naar Berlijn nemen. In de nieuwe dienstregeling die in december ingaat is namelijk ook een stop op de luchthaven ingepland. Dit is vooral handig voor reizigers die aankomen op Schiphol en hun reis naar Berlijn met de nachttrein willen voortzetten. Uiteraard is het ook een leuke aanvulling voor reizigers die in de omgeving van Schiphol wonen. De nachttrein zal wel alleen op de heenreis naar Berlijn station Schiphol Airport aandoen. Op de terugweg is dit niet mogelijk. Dit komt doordat het dan ochtendspits is en er daardoor niet genoeg ruimte is voor een stop op de luchthaven.

Nieuwe nachttrein Dresden en Praag
Vanaf december stopt de European Sleeper Train ook op station Schiphol Airport. (Foto: TUI)

Je kunt in ieder geval wel drie keer per week om 22.11 uur de nachttrein vanuit Schiphol naar Berlijn nemen. Dit maakte het spoorwegbedrijf van de slaaptrein afgelopen maandag bekend. De volgende ochtend sta je om 6.20 uur in hartje Berlijn. De trein begint in Brussel en rijdt dan via Antwerpen en nog een aantal plaatsen in Nederland dus verder naar Berlijn. In de toekomst is het de bedoeling dat de verbinding verder wordt doorgetrokken naar de Tsjechische hoofdstad Praag. De toevoeging van de stop op station Schiphol Airport is natuurlijk goed nieuws te noemen. Zeker als je bedenkt dat dit de connectiviteit van trein en het vliegtuig verder vergroot.

Uitgelichte afbeelding: TUI

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    Nou, de vliegtuigpassagiers staan vast en zeker te trappelen. Dat wordt straks dringen op het perron, hoor!

    Welke gek met bestemming Berlijn vliegt naar Schiphol, blijft daar tot ’s avonds laat wachten op een trein, om vervolgens na een hele nacht schudden en rammelen op een onchristelijk tijdstip in hartje Berlijn gedumpt te worden?

    Ja, klimaatfanatici pakken vast en zeker de trein, maar die vliegen dus niet eerst naar Schiphol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *