Singapore Airlines Spontaneous Escapes juli 20223 min leestijd

Premium Economy in de A350-900ULR (Bron: Singapore Airlines)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Elke maand publiceert Singapore Airlines de zogeheten Spontaneous Escapes. Met deze deals krijg je een flinke korting op je award. De Spontaneous Escapes zijn te vergelijken met de Flying Blue Promo Rewards.

Singapore Airlines Spontaneous Escapes

Singapore Airlines begon aanvankelijk met de Spontaneous Escapes omdat bepaalde vluchten niet vol geboekt waren. Om toch de award space optimaal te benutten gaf de maatschappij daarom een korting op awards. In het verleden kon dit zelfs oplopen tot meer dan 50%. Een nadeel van de Spontaneous Escapes is echter dat deze helaas niet te annuleren of te wijzigen zijn.

Singapore Airlines Spontaneous Escapes

De Spontaneous Escapes voor deze maand gelden op vluchten van 1 t/m 31 augustus 2022 en zijn te boeken t/m 31 juli 2022. Helaas zitten er tijdens de drukke maand augustus geen deals naar Europa bij. Wel zijn er een aantal interessante deals binnen Azië te boeken. Zo vlieg je vanuit Singapore naar o.a. Hanoi, Ho Chi Minh City en Manilla voor slechts 16.800 miles in business class. Ook zijn er een aantal interessante deals naar Australië te vinden. Vanuit Singapore vlieg je bijvoorbeeld voor 28.350 miles in business class naar Darwin. De volledige lijst van alle awards vind je hier.

Business & Economy

Singapore Airlines Spontaneous Escapes Singapore Airlines Spontaneous Escapes

Premium Economy

Singapore Airlines Spontaneous Escapes

Mocht je je miles in willen zetten van of naar Europa, dan is het wellicht verstandig om deze maand even te wachten en te kijken wat de volgende maanden te bieden hebben. Singapore Airlines vluchten kun je daarnaast eigenlijk alleen maar met KrisFlyer miles boeken aangezien de maatschappij zeer beperkte award space vrijmaakt voor partner maatschappijen. Soms hangt het echter wel van een bepaald vluchtnummer af of je de korting wel of niet krijgt.

Business Class in de A350-900ULR (Bron: Singapore Airlines)
Business Class in de A350-900ULR (Bron: Singapore Airlines)

Devaluatie

Vorige maand kondigde Singapore Airlines aan awards met ongeveer 10-20% te verhogen. Dit geldt voor zowel Singapore Airlines als Star Alliance awards. Meer hierover kun je lezen in dit artikel. Nu kondigt het programma ook aan om alle overige partner awards met 10-20% te verhogen. Het gaat hier om awards van Alaska Airlines, Virgin Atlantic, Virgin Australia, Vistara en Juneyao Air.

Virgin Atantic Upper Class cabine (Bron: Virgin Atlantic)
Singapore Airlines devalueert ook Virgin Atlantic awards. (Bron: Virgin Atlantic)

Daar waar je op dit moment nog 50.000 KrisFlyer miles kwijt bent voor een business class award met Virgin Atlantic tussen Europa en Noord-Amerika, ben je er vanaf 1 augustus 58.500 miles kwijt. Dat is meer dan bij AAdvantage en bijna net zoveel als bij Flying Blue op dit moment. Mocht je dus nog een aantal KrisFlyer miles hebben die je nog niet hebt besteed, is het dus een goed idee om deze voor 1 augustus te besteden, indien je met een van deze partners wilt vliegen.

KrisFlyer miles verdienen

Je kunt KrisFlyer miles verdienen door o.a. een vlucht te maken met Singapore Airlines of een van de partner maatschappijen. Heb je net te weinig punten voor je award ticket? Je kunt met de reguliere American Express jouw Membership Rewards laten overboeken naar Krisflyer. Dit neemt wel een aantal dagen in beslag, dus mocht je hier gebruik van willen maken dan moet je dit tijdig doen. Je kunt deze miles overboeken in een 5=4 ratio, waarbij je dus 5 Membership Rewards kunt overzetten naar 4 Krisflyer punten.

Uitgelichte afbeelding: Singapore Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *