Schiphol deelt ijsjes en flesjes water uit aan wachtende reizigers2 min leestijd

goeuro

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanwege de hoge temperaturen deelt Schiphol deze week ijsjes en flesjes water uit aan de reizigers die buiten in de rij moeten staan. Het is op dit moment zo druk op Schiphol dat de luchthaven het aantal passagiers nog nauwelijks kan verwerken. Daarom werden er deze maand al verschillende vluchten geschrapt.

Schiphol deelt ijsjes en flesjes water uit

De ijsjes en flesjes water worden in ieder geval op maandag en dinsdag uitgedeeld. Aangezien er nu lange rijen buiten de terminal zijn, moeten reizigers in de hete buitenlucht wachten. Wel zorgt het personeel op de luchthaven ervoor dat reizigers zoveel mogelijk onder een overkapping wachten. “Zo voorkomen we dat reizigers oververhit raken”, zo laat NH Nieuws weten. Gemiddeld moeten reizigers op dit moment ongeveer 2 uur wachten. Het wordt vandaag in de schaduw 32 graden op en rond Schiphol. Morgen is dit zelfs ruim 36 graden. Dat zijn temperaturen die lijken op die van 2019. In die zomer werd er in Nederland een recordtemperatuur gemeten en was het ook op Schiphol bloedheet.

Schiphol staking
Vanwege het warme weer deelt Schiphol op maandag en dinsdag deze week ijsjes en flesjes water aan wachtende reizigers uit. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Schiphol neemt zelf daarnaast nog een aantal extra maatregelen om de hitte beter aan te kunnen. Zo verkoelt de luchthaven het asfalt op de start- en landingsbanen waardoor het beter begaanbaar blijft voor de vliegtuigen. De temperatuur boven het asfalt kan namelijk gemakkelijk boven de 50 graden uitkomen. Die temperatuur meet Schiphol met behulp van speciale sensoren in de grond. Op deze manier wordt ook de gladheid in de winter gemeten. Daarnaast staat ook de airco in de terminal uiteraard aan maar toch is ook daar de temperatuur veel hoger dan normaal. Daarom vraagt Schiphol aan alle reizigers om zich luchtig te kleden tijdens deze warme dagen.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *