Singapore Airlines KrisFlyer maakt awards 10% duurder2 min leestijd

Singapore Airlines, Airbus A380

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Singapore Airlines heeft deze week in een email laten weten dat KrisFlyer Saver Awards vanaf 5 juli 2022 ongeveer 10% duurder gaan worden. Ook komt er een einde aan betaalde stopover awards.

KrisFlyer awards 10% duurder

De stijging van 10% geldt voor awards van Singapore Airlines, Star Alliance partners en overige partners van Singapore Airlines. Dit geldt eveneens voor upgrade awards. In de email laat de maatschappij weten deze stijging door te willen voeren na het KrisFlyer programma nader bestudeerd te hebben. In de praktijk betekent dit dat je gewoonweg meer miles kwijt bent voor een award. Als een business class award bijvoorbeeld op dit moment 40.000 miles kost betekent dit dus dat je vanaf 5 juli 2022 ongeveer 44.000 miles kwijt bent. Dit zou je lichte devaluatie kunnen noemen. Wel is het zo dat als je op dit moment KrisFlyer miles hebt staan deze je het beste dus voor 5 juli kunt besteden. Je vlucht mag uiteraard best na 5 juli plaatsvinden, zolang je het award maar voor de oude prijzen.

Singapore Airlines A350 Business Class Review
KrisFlyer awards gaan vanaf 5 juli met 10% omhoog.

Daarnaast voert Singapore Airlines ook nog een devaluatie door met betrekking tot stopovers. Op dit moment kun je een stopover inboeken van meer dan 30 dagen. Daarnaast bestaat er ook nog een betaalde stopover optie. Vanaf 1 augustus 2022 is het niet meer mogelijk om een gratis stopover van meer dan 30 dagen in te boeken. Ook aan betaalde stopovers komt een einde. Vanaf dan is het dus alleen nog mogelijk om stopovers in te boeken met een maximale lengte van 30 dagen. Om toch een stopper van 30 dagen of meer in te kunnen boeken zul je dus twee aparte tickets moeten boeken. Meer informatie over deze veranderingen kun je vinden op de website van Singapore Airlines.

Conclusie

Vanaf 5 juli 2022 gaan saver- en upgrade awards met 10% in prijs omhoog. Dit is uiteraard jammer maar aan de andere kant ook wel te begrijpen aangezien awards naar zoveel tijd nu eenmaal in prijs omhooggaan. Voor de rest is het jammer dat er een einde komt aan betaalde stopover awards. De waarde van KrisFlyer miles in het algemeen gaar er hiermee wel op achteruit. Wel goed dat Singapore Airlines deze devaluatie ruim van te voren aankondigt. Dit geeft leden de mogelijkheid om hun miles toch nog op de gewenste manier te besteden.

Uitgelichte afbeelding: Singapore Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *