Scoor goedkope vliegtickets met deze Black Friday Deals6 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is weer de periode van het jaar waarin Black Friday en Cyber Monday vallen. Ook dit jaar kun je tijdens Black Friday en Cyber Monday weer vliegtickets en hotelovernachtingen met korting scoren. In dit artikel een overzicht van de acties met korting op vliegtickets. Check ook het overzicht van interessante kortingen bij hotelketens.

Black Friday en Cyber Monday

De van oorsprong Amerikaanse Black Friday en Cyber Monday zijn inmiddels ook gemeengoed in Europa. Recentelijk las ik zelfs over ‘Travel Tuesday’ als derde toevoeging. Elke retailer die maar enige connectie kan bedenken met korting doet aan de kortingsdagen mee. Alhoewel er ook steeds meer bedrijven zijn die zich juist verzetten tegen de koopgekte. TUI zet bijvoorbeeld juist in op duurzamere reiskeuzes en ook KLM, Air France en Transavia doen dit jaar niet mee met het kortingsfestijn. Voor KLM en Transavia zal de situatie op Schiphol zeker ook meespelen.

Er zijn echter genoeg airlines die wel meedoen en als je nog op zoek bent naar een vliegticket kan dit een goed moment zijn om je ticket te kopen. Een tip vooraf: check altijd goed de (beperkende) voorwaarden van de betreffende promotie. Vaak geldt er namelijk een beperkte reisperiode en is het ticket niet terugbetaalbaar. Zorg dus dat je zeker bent van je reisdata (of neem het risico voor lief). In dit artikel een overzicht van de airlines die tijdens Black Friday en Cyber Monday goedkope vliegtickets aanbieden.

PLAY

Het IJslandse PLAY doet ook mee met kortingen tot 40% onder de noemer ‘Black Fly PLAY’. De campagnepagina is voor de gelegenheid om zwart gemaakt, terwijl PLAY normaal een kleurrijke opmaak gebruikt. Terug naar de korting tot 40%. Deze geldt per enkele reis per persoon, maar je moet wel een retour boeken om in aanmerking te komen, aldus de voorwaarden. Vluchten naar IJsland (KEF), Baltimore (BWI) en Boston (BOS) komen in aanmerking. Maar ook vluchten via IJsland naar Barcelona (BCN), Genève (GVA), Londen (STN), Liverpool (LPL), Dublin (DUB), Kopenhagen (CPH), Parijs (CDG) of Berlijn (BER) zijn mogelijk. De aanbieding is geldig tot en met dinsdag 29 november 2022. Meer informatie is te vinden op de speciale Black Friday webpagina van PLAY.

Airbus A321neo in PLAY livery

Lufthansa Group

De Duitse nationale carrier Lufthansa houdt het nog even spannend en onthult de exacte aanbieding nog niet. Er worden wel wat hints gegeven. Zo krijg je het eerste stuk check-in bagage gratis. En ook de stoelreservering is kosteloos. Verder benoemt Lufthansa nog het feit dat tickets flexibeler zijn dan normaal. Mogelijk betekent dit korting op wijzigingen van het vliegticket die normaal extra geld kosten. Het betreft bij deze Black Friday promotie alleen vliegtickets voor Europese bestemmingen. Meer informatie volgt op vrijdag 25 november 2022. De aanbieding zal duren tot en met maandag 28 november 2022. Deze aanbieding lijkt overigens ook te gelden bij Brussels Airlines, SWISS en Austrian Airlines.

Delta Air Lines

Delta biedt twee Black Friday aanbiedingen. Enerzijds is er de ‘Fun & Sun’ korting op vluchten naar Hawaii, US, Mexico en de Cariben op zowel Economy als Delta Comfort + retourtickets. De tickets zijn die je koopt met deze aanbieding zijn niet terugbetaalbaar. Deze aanbieding is nog geldig tot en met vrijdag 25 november 2022.

Daarnaast is er een actie bij aankoop van Delta Giftcards. Je krijgt namelijk 4x zoveel Delta SkyMiles miles als je een cadeaukaart van minimaal $250 aanschaft. Je kunt zowel digitale als fysieke cadeaukaarten kopen. Er is ook een zakelijke optie voor bedrijven. Deze Giftcard promotie is geldig tot en met maandag 28 november 2022.

ITA Airways

Bij ITA zijn er ook actietarieven voor vluchten van Amsterdam Airport Schiphol naar Italië. Je betaalt vanaf € 99 voor een retour, heel indrukwekkend is de aanbieding dus niet. Er zijn goedkopere tickets beschikbaar naar onder meer Rome en Milaan. Je kunt vliegen tussen 1 december 2022 en 26 maart 2023. Let erop dat het wel om light tarieven gaat, er zit dus geen bagage bij.

British Airways

De Britse nationale carrier British Airways heeft twee Black Friday promoties. Enerzijds kun je tot € 200 korting krijgen op BA Holidays bij een uitgaven van minimaal € 3.000. Bij een langere uitgaven krijg je minder korting. Een vlucht naar Londen met twee overnachting is te boeken vanaf € 179. Deze promotie is geldig tot en met woensdag 30 november 2022. De andere actie is op vliegtickets. Zo vlieg je bijvoorbeeld vanaf € 349 vanuit Rotterdam (RTM) naar New York (JFK), met een overstap in Londen. In dit tarief zit geen ruimbagage inbegrepen. Check de website van BA voor alle Black Friday bestemmingen.

Iberia

Het Spaanse Iberia zet deze Black Friday periode volledig in op Latijns-Amerika. Je kunt namelijk al een retourtickets vanaf € 432 per persoon naar Havana aanschaffen. De aanbieding geldt tot en met maandag 28 november 2022. De reisperiode is 10 januari tot en met 16 juni 2023. De beschikbaarheid van tickets tegen het promo tarief valt echter wel tegen. Zo is er bijna geen beschikbaarheid naar Havana te vinden. Alle voorwaarden zijn terug te lezen op de actiepagina.

Qatar Airways

Het Midden-Oosten mag dan ver weg zijn van de Verenigde Staten, maar ook daar is Black Friday niet weg te denken. Qatar Airways biedt Business Class tickets vanaf € 1.839 en in Economy Class reis je vanaf € 499 per persoon. De reisperiode is tussen 1 januari en 22 november 2023. Er gelden enkele blackout data voor Economy Class tickets, check daarvoor de voorwaarden van deze promotie. Je dient uiterlijk woensdag 30 november 2022 te boeken via de website of app.

Etihad Airways

Etihad biedt op het moment kortingen naar verschillende bestemmingen. Onder meer Abu Dhabi, New Delhi en Dubai zijn vanuit Amsterdam te boeken vanaf € 499. Er zijn ook Business Class aanbiedingen, maar tarieven vanaf een kleine € 2.000 zijn niet per se een goede deal, afhankelijk van de reisperiode natuurlijk. De prijzen vanuit Brussel zijn voor sommige bestemmingen hoger en andere juist lager. Dus het loont wel om dit te vergelijken. Er zijn geen aanbiedingen voor First Class tickets.

De aanbieding geldt tot en met dinsdag 29 november 2022. De reisperiode is 15 januari tot en met 20 juni 2023. Check deze pagina voor alle info en voorwaarden.

Cathay Pacific

Deze keer geen Black Friday, maar Green Friday bij Cathay Pacific. Daarmee refereert de airline overigens naar het groen in haar logo en de CO2-compensatie actie. Je krijgt bij Cathay namelijk geen korting tijdens de Black Friday periode. Als actie heeft de maatschappij namelijk een andere insteek. Voor boekingen van minimaal twee personen tot en met 28 november 2022 wordt de CO2-uitstoot dubbel gecompenseerd. Dit geldt onder meer op Economy Premium Economy en Business Class tickets naar Hong Kong, Australië, Japan, Indonesië, Thailand en Vietnam in 2023, verkrijgbaar vanaf € 569. De reisperiode is van 1 februari tot 30 september 2023. Check hier alle details.

El Al

Ook El Al doet mee met Black Friday. Je kunt namelijk profiteren van interessante prijzen richting Israel. Denk dan aan een retour vanaf Amsterdam naar Tel Aviv voor een prijs vanaf € 199. Boeken is mogelijk tot en met woensdag 30 november 2022. De reisdata moeten liggen tussen 1 januari en 11 maart 2023. Die zijn dus wel wat beperkter dan bij andere maatschappijen. Alle details kun je hier nalezen.

Bron: El Al

Bron afbeeldingen Black Friday vliegtickets Deals: respectievelijke airlines.
Bron omslagfoto: Qatar Airways

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *