TUI komt met Fair Friday in plaats van Black Friday2 min leestijd

Tui vliegt vanaf 1 juli 2 keer per week naar Jamaica

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Black Friday en Cyber Monday staan ook in de reiswereld bekend om stuntprijzen en aanbiedingen. Echter zijn er ook steeds meer tegengeluiden te horen als het gaat om de onnodige milieubelasting. TUI en TUIfly spelen daar op in door met een Fair Friday te komen. Hierbij legt de vakantiemaatschappij juist de nadruk op duurzamere reisopties, TUI noemt dat ‘Fair travel’.

TUI en Fair Travel

Sinds een tijdje richten TUI en TUIfly zich steeds meer op de duurzamere vormen van reizen. Inmiddels biedt de vakantiestunter 209 bestemmingen, hotels en reizen in de ‘fair travel’ categorie. Van het ibis Styles Amsterdam Airport tot het Radisson Blue Park Athene. Wat fair travel betekent legt TUI als volgt uit op haar website. TUI maakte er ook een informatief filmpje over.

Op een fair travel vakantie van TUI mag je dezelfde luxe, comfort en klasse verwachten als op een ‘normale’ vakantie. Wel is er nagedacht over bepaalde zaken en worden er bewuste keuzes gemaakt. En soms is een vakantie al ‘duurzamer’ dan je denkt, want het zit vaak in de kleine dingen… Zo steunen accommodaties de lokale economie door bijvoorbeeld plaatselijke excursies aan te bieden en zijn ze de werkgever van veel inwoners. Verder hebben ze een officieel gecertificeerd Eco-label. Dat betekent dat ze hier altijd op zoek zijn naar duurzame oplossingen op het gebied van energie, water, biodiversiteit en afval. Denk aan zonnepanelen, de keuze van verpakkingen, afval scheiden en recyclen. Je draagt daarnaast ook bij aan de weg naar een toekomstgerichte mobiliteit. – Website TUI

Fair Friday promotie

Met de Fair Friday promotie licht TUI de vakanties die onder de categorie ‘fair travel’ vallen extra uit. Daarin onderscheidt men verschilde categorieën, waaronder zonvakanties, wintersport en stedentrips. Ook ligt TUI duurzamere hotels uit onder de noemer ‘Fair travel hoteltips’. Het gaat om bestemmingen in onder meer Curaçao, Spanje en Turkije. Je kunt het totaalaanbod bekijken door op de website van TUI middels de zoekfunctie te zoeken op ‘fair travel’.

Er zijn ook enkele aanbiedingen te vinden. Zo krijg je op de fair travel bestemmingen in Griekenland een kassakorting van € 100 in het voorbeeld van het Radisson Blu Park Athene. Je vliegt dan meer Transavia vanuit Schiphol.

Fair travel en kassakorting bij TUI (Bron: TUI)

Benieuwd naar meer aanbiedingen rondom Black Friday en Cyber Monday? Lees en discussieer hier mee op ons forum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *