Schiphol beperkt openingstijden Panoramaterras tot eind dit jaar1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het panoramaterras op Schiphol zal tot eind december dit jaar beperkt open zijn. De laatste jaren was het terras meermaals gesloten. Dat kwam niet alleen door Covid-19, maar ook door diverse verbouwingen van bijvoorbeeld de KLM Crown Lounge 25.

Panoramaterras Schiphol tot eind 2022 beperkt open

Het panoramaterras op Schiphol is te bezoeken voor alle reizigers die vertrekken van de luchthaven. Je hebt er geen vliegticket voor nodig, dus je kunt het ook bezoeken als je bijvoorbeeld iemand ophaalt of wegbrengt. Vanaf het terras kun je bijvoorbeeld naar aankomende en vertrekkende vliegtuigen kijken. Het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan een voormalige Fokker 100 van KLM die op het terras staat.

Wat gebeurt er met de vliegtuigen nu je niet kunt vliegen

Tot en met 24 december 2022 is het terras elke zondag t/m donderdag open tussen 12.00 en 17.30 uur. Op vrijdag gaat het terras open om 10.00 uur. Op zaterdag is het terras al bereikbaar vanaf 09.00 uur. Normaliter is het terras gedurende de wintertijd open tussen 09.00 en 17.30 uur. Bij slechte weersomstandigheden is het wel mogelijk dat het panoramaterras eerder sluit of helemaal niet open gaat.

Ook is de route naar het terras aangepast tijdens de diverse verbouwingen op de luchthaven. Wil je een bezoek brengen aan het panoramaterras, dan kun je via de roltrap of lift bij Vertrekhal 1 naar boven. Eenmaal boven vind je gemakkelijk de weg naar het terras.

Naast het terras kun je ook op andere plekken terecht waar je vliegtuigen kunt spotten. Zo is er een speciale plaats langs de Polderbaan en Buitenveldertbaan. Via de website van Luchtverkeersleiding Nederland kun je gemakkelijk bekijken welke banen gebruikt worden op de luchthaven.

Banenstelsel Schiphol (Bron: Schiphol)

Afbeeldingen ©Schiphol/KLM/Rcremers

Reacties

 1. Van Gooiland zegt

  “Het panoramaterras op Schiphol is te bezoeken voor alle reizigers die vertrekken van de luchthaven.”

  Me dunkt dat die vertrekkende reizigers wel wat anders te doen hebben, zoals uren in de rij staan voor de veiligheidscontrole.

  Anderzijds kunnen aankomende passagiers zich een paar uur (of misschien zelfs een hele dag) op het terras vermaken terwijl ze op hun koffers wachten.

  • K.Terwee zegt

   Wij waren vrijdag de 24e van plan het deck te bezoeken, maar jammer genoeg was het niet open. Had dit voorkomen kunnen worden,was het ergens te lezen geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *