Review: Qantas International Transit Lounge Perth6 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tegen het einde van de zomer vloog ik vanuit Australië weer terug naar Singapore. Een binnenlandse Qantas vlucht bracht me in Perth waar ik gebruik kon maken van de Qantas Transit Lounge. Een ideale plek om nog even te relaxen voor mijn vlucht naar Singapore! Eerder maakte ik ook al gebruik van de Qantas Club Lounge op dit vliegveld. In deze review lees je echter alles over mijn ervaringen met Qantas International Transit Lounge op de luchthaven van Perth.

Perth Airport

De luchthaven van Perth ligt even ten noord-oosten van de stad, op nog geen half uurtje rijden van het stadscentrum. Met het openbaar vervoer doe je er ongeveer drie kwartier over. Je neemt dan bijvoorbeeld bus 40, 380 of 935. Sinds oktober dit jaar is er ook een snelle metroverbinding beschikbaar. De Airport Line brengt je in 19 minuten in het centrum van Perth. Ideaal, maar helaas was deze service in de zomer nog niet operationeel.

Omdat Perth ideaal is gelegen aan de westkust van Australië wordt de luchthaven door veel grote airlines bediend. Naast Qantas, Virgin Australia en JetStar, vind je er nu ook Scoot, Malindo Air, Emirates, Air Asia en Singapore Airlines.

Review: Qantas Economy Class | Perth naar Adelaide | Boeing 737-800

De internationale luchthaven van Perth heeft vier terminals, de plattegronden van de afzonderlijke terminals kun je hier bekijken. Eerder maakte ik al gebruik van de Qantas Club Lounge Perth, waar je hier meer over leest. Deze is te vinden in het gebouw van T3/4. Qantas heeft daarnaast nog een Domestic Business Lounge en een International Transit Lounge. Deze review gaat over de Qantas International Transit Lounge. Een overzicht van alle Qantas lounges in Australië en daarbuiten kun je hier vinden.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook een video-impressie van de review van Qantas International Transit Lounge. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

Toegang Qantas International Transit Lounge Perth

Als je gebruik wil maken van de Qantas Transit Lounge in Perth dan dien je aan een van de volgende voorwaarden te voldoen. Vlieg je First Class of Business Class bij Qantas, dan mag je kosteloos gebruikmaken van de lounge. Ook Qantas frequent flyer Gold, Platinum en Platinum One deelnemers hebben toegang. Zij mogen ook een gast meenemen. Datzelfde geldt voor Emirates Skywards Gold en Platinum leden die op een QF vlucht vliegen. Verder hebben oneworld Sapphire en Emerald statushouder ook toegang (met een gast). Ook zij moeten wel op een Qantas vlucht reizen. Tot slot, heb je een Qantas Club lidmaatschap? Dan heb je ook toegang tot de lounge.

De ingang van de Qantas International Transit Lounge Perth is te vinden in Terminal 3 op het departures niveau. De ingang is tegenover gate 19.

Ontvangst Qantas International Transit Lounge Perth

Bij de ingang van de lounge neem ik de trap naar de receptie. Bij aankomst wordt mijn boarding pass netjes gescand en krijg ik toegang tot de lounge. Er volgt verder geen uitleg van de faciliteiten, zoals ik wel kreeg bij de Qantas Club Lounge, dat heeft misschien met de drukte te maken. Maar met WiFi verbinden moet zelf ook wel lukken en de toiletten zijn ook gemakkelijk te vinden naar mijn mening.

Het is meteen duidelijk dat het aardig druk is in de lounge. Ik moet dan ook goed zoeken om een plaatsje te vinden voor mijzelf en mijn medereiziger. We horen van een van de medewerkers dat er een vlucht vertraagd is, waardoor er meer passagiers in de lounge zijn dan gebruikelijk. Dat verklaart de drukte op het moment van bezoek.

Faciliteiten Qantas International Transit Lounge Perth

Na de receptie sta je meteen in de lounge en heb je een handig overzicht van de zitplekken (ik zag meteen dat nagenoeg alles gezet was, maar de foto’s nam ik nadat de meeste passagier alweer waren vertrokken). In deze wat kleine lounge is goed gedacht aan verschillende soorten reizigers. Zo zijn er plekken geschikt voor grotere groepen, maar ook als je met je gezin of alleen reist is er een geschikte zitplaats mogelijk.

De lounge is voorzien van houtkleurige wanden en het meubilair is sfeervol oker, paars en donkerblauw gekleurd. Er is voldoende verlichting in de lounge en de groene planten maken het geheel nog wat aangenamer. Hier en daar zijn wat schermen gemonteerd met tv en vluchtinformatie.

Bij binnenkomst rechts vind je banken langs de wand met daar tegenover comfortable stoelen en tafeltjes. De banken en tafeltjes zie je ook in het midden van de lounge terug. Loop je helemaal naar achteren dan is rechts de bar.

En daarachter een apart restaurantgedeelte waar het plafond geopend kan worden op dagen dat het mooi weer is. Hiermee probeert Qantas een soort terras idee te creëren. Links achterin is nog een live cooking station en het buffet.

Aan de linkerzijde van de lounge is een aparte yoga en relax ruimte. Deze is ontworpen in samenwerking met het Australische spa-merk Bodhi J. Je kunt hier ook yogasessie volgen, maar ten tijde van mijn bezoek was dit niet mogelijk.

Loop je wat verder door dan vind je de nette toiletten en douches, alles is volledig in de stijl van de rest van de lounge. Er zijn ook aparte ‘Refresh spaces’, speciaal ontworpen om jezelf op te frissen voor of na een long haul vlucht. Qantas Platinum One deelnemers kunnen vooraf een doucheruimte reserveren.

Eten en drinken

De Qantas Transit Lounge in Perth, waar deze review over gaat, beschikt dus over zowel een bar als een buffetgedeelte. Bij de bar kun je terecht voor frisdranken (waaronder het Australische gingerbeer), bier en Australische wijnen. Maar er is ook een barista die verse koffiespecialiteiten klaarmaakt. Zowel de cappuccino als de Australische wijnen vielen zeker in de smaak.

Bij het buffet kun je ook zelf drinken pakken. Het buffet ziet er overigens erg goed uit. Het valt me op dat Qantas hier altijd veel aandacht aan besteed. Bijvoorbeeld door de diverse keuzes qua warme en koude gerechten. En er zijn ook altijd veel gezonde opties bij. Er is tot slot nog gedacht aan enkele zoete desserts. Daar ben ik persoonlijk altijd voor in als afsluiting van de maaltijd!

Service

In tegenstelling tot mijn eerdere Qantas lounge ervaring kreeg ik bij binnenkomst geen verdere uitleg over de faciliteiten. Op zich prima natuurlijk, maar het is altijd wel attent als je die informatie voor binnenkomst krijgt.

Alhoewel het ten tijde van mijn bezoek erg druk was vind ik dat de medewerkers alles goed schoonhielden. De tafels worden ook regelmatig afgeruimd. Het buffet blijft goed gevuld. Het live cooking station was bij binnenkomst gesloten, en ging pas later open. Op zich vreemd, want het was al etenstijd. Dan zou je hier zeker een aanbod verwachten. Het live cooking station biedt ook vegetarische opties. Helaas was het gerecht dat ik gekozen had koud bij het serveren.

In verband met wat vertraagde vluchten kwamen de medewerkers van de receptie de lounge in om reizigers te attenderen op de start van de boarding.

Foto’s Review Qantas International Transit Lounge Perth: InsideFlyer – Christian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *