United Airlines hervat route tussen Washington en Amsterdam pas in februari1 min leestijd

United Airlines 787

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft afgelopen juli de route tussen Washington en Amsterdam Airport Schiphol geschrapt. De hervatting van deze route is nu gepland op 2 februari 2023, in plaats van dit jaar.

United hervat route naar Washington in 2023

Aanvankelijk zou de luchtvaartmaatschappij alleen in juli de route tussen Schiphol (AMS) en Washington (IAD) niet uitvoeren. Later werd dit verlengd. In augustus bleek dat de eerste vluchten weer in oktober gepland stonden, maar deze zijn daarna weer uit het schema verdwenen.

Nu blijkt uit het boekingssysteem dat de hervatting gepland is per 2 februari 2023. Uiteraard kan dit nog wijzigen, gezien dat al eerder een paar keer is voorgekomen. De vluchten staan als volgt gepland op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag:

  • UA947 vertrekt om 12.00 uur uit Amsterdam en komt om 15.05 uur (lokale tijd) aan in Washington
  • UA946 vertrekt om 18.20 uur (lokale tijd) uit Washington en komt de volgende dag om 08.05 uur aan in Amsterdam

Boeing 767 en 787

Bij de hervatting van deze route zet de luchtvaartmaatschappij een Boeing B767-400 in. Vanaf 11 februari staat er een Boeing 787-8 Dreamliner gepland op de route. Dit toestel is voorzien van de nieuwe Polaris Business Class cabine.

Naast United vliegt KLM ook vier keer per week op deze route. Vanaf januari wordt er een Airbus A330-300 ingezet tussen Schiphol en Washington door KLM. In de zomerdienstregeling zal dit een mix van de kleinere Airbus A330-200 en de grotere A330-300 zijn.

De United Polaris business class cabine (Bron: United Washington)

Afbeeldingen ©UnitedAirlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *