Schiphol stopt met Terminal Valet Parking2 min leestijd

Ingang van P1 Schiphol Parking (Bron: Schiphol Parking)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schiphol zal vanaf het nieuwe jaar stoppen met Terminal Valet Parking. De valet service waarbij reizigers bij het terminal gebouw kunnen parkeren komt daarmee te vervallen. P6 Valet Parking is nu de enige valet parking service die Schiphol Parking zelf nog aanbiedt. Het alternatief voor valet parking is een van de andere parkeerplaatsen op en rondom het vliegveld.

Parkeren op Schiphol

Als je vliegt vanaf Schiphol zijn er heel wat mogelijkheden om te parkeren. Eerder schreven we al deze handleiding over alle parkeeropties op een rondom Schiphol. En gisteren publiceerden we een Review over P3 Lang Parkeren van Schiphol Parking. Wil je meer service dan is er valet parking. Hiervoor betaal je een stuk meer, maar hoef je zelf minder te doen. Aan een van de valet parking services van Schiphol komt binnenkort echter een einde.

Valet parking service

Schiphol Parking laat in een e-mail aan klanten namelijk weten per 30 december 2022 te stoppen met Terminal Valet Parking. De reden hiervoor zou een ‘wijziging in de verkeerssituatie’ zijn, maar Schiphol geeft hier geen verdere uitleg over. Op vragen van InsideFlyer over het stopzetten van deze service is nog geen antwoord gegeven. Het lijkt erop dat de Terminal Valet Parking service ook niet meer terugkomt.

Alhoewel Terminal Valet Parking flink duurder is dan bijvoorbeeld P3 is het wel de snelste manier om het vliegtuig in te komen. Je parkeert namelijk vlak voor het terminal gebouw en geeft daarna je sleutels af bij de balie tussen Vertrekhal 2 en 3. De auto wordt door medewerkers van Schiphol Parking geparkeerd in een overdekte en beveiligde garage.

De enige andere optie voor valet parking is vanaf 30 december 2022 P6 Valet Parking. Die is ook iets goedkoper. P6 vind je vlakbij het Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Je wandelt via de Schiphol Boulevard overdekt in een paar minuten naar de Vertrekhal.

P6 Valet Parking (Bron: Schiphol Parking)

Reacties

  1. FlyingBlob zegt

    Dit zal ongetwijfeld leiden tot een verbouwing en uitbreiding van het stuk tussen vertrekhal 2 en 3. Er zit nog een draaideur en lift richting het panoramaterras wat al jaren niet meer gebruikt wordt en de corridor staat in de spitsuren vaak vol met passagiers die hun koffer moeten afgeven in vertrekhal 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *