Saudia komende winter niet van Jeddah naar Amsterdam

Saudia, dreamliner, boeing 787-9

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Saudia Arabian Airlines (Saudia) vliegt sinds afgelopen maand weer tussen Jeddah en Amsterdam. De luchtvaartmaatschappij voerde tot 1991 vluchten uit naar Schiphol met een tussenstop in Frankfurt. De luchtvaartmaatschappij vloog wel al langere tijd met vrachtvluchten tussen Nederland en Saoedi-Arabië.

Skyteam partner KLM is onlangs begonnen met vluchten naar Riyad in Saoedi-Arabië. Deze bestemming wordt gecombineerd met de al bestaande verbinding naar Dammam.

Saudia niet naar Amsterdam

Saudia zal tijdens het aankomende winterseizoen, dat loopt van 25 oktober 2020 tot 27 maart 2021, niet vliegen naar Amsterdam vanuit Jeddah. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de drie vluchten per week terug te brengen naar twee. Vanwege de (in)reisbeperkingen heeft de luchtvaartmaatschappij besloten om de route helemaal te schrappen.

Ook naar veel andere bestemmingen vliegt Saudia niet. Daarbij kun je denken aan Geneve, Abu Dhabi en Guangzhou. Wel vliegt de luchtvaartmaatschappij komende winter twee keer per week naar Parijs. Op deze route zal een B787-10 Dreamliner ingezet worden.

Uiteraard kan het schema nog wijzigen. Controleer voor vertrek dus altijd de laatste vluchtstatus bij de luchtvaartmaatschappij. Ook is het verstandig om kennis te nemen van de lokale (in)reisbeperkingen, alsmede het reisadvies van de Nederlandse overheid. Dit laatste kun je doen via Nederlandwereldwijd.

Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery?

Afbeeldingen ©Saudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *