SAS dit najaar met Airbus A321 naar de VS1 min leestijd

SAS, Airbus, A321

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

SAS zal vanaf september 2021 met Airbus A321 toestellen gaan vliegen tussen Kopenhagen en Boston. De maatschappij is daarnaast de frequentie van het aantal vluchten naar de VS aan het verhogen.

SAS met A321 naar de VS

Het is voor her eerst dat SAS een verre vlucht gaat uitvoeren met de Airbus A321LR. Vanaf september 2021 gaat de Scandinavische maatschappij namelijk met dit type toestel vliegen tussen Kopenhagen en Bosten. De A321LR neo is geschikt om trans-Atlantische vluchten uit te voeren. De vlucht van Kopenhagen naar Boston zal 8,5 uur duren terwijl de terugvlucht er 7,5 uur over doet. Aan boord is plaats voor in totaal 157 passagiers, verdeeld over business class, economy plus en economy. Over het type business class stoelen is nog niet veel bekend. Er gaan geruchten rond dat deze dezelfde zouden zijn als de full flat business class stoelen op de A350.

SAS, Airbus A350
De business class op de Airbus A350 van SAS (bron: flyers.com)

Naast de inzet van de A321LR op de route van Kopenhagen naar Boston verhoogt de maatschappij ook de frequentie naar een aantal bestemmingen in de VS. Zo worden de vluchten vanuit Copenhagen, Oslo en Stockholm naar New York vanaf september weer hervat. Daarnaast zal SAS vanaf oktober ook gaan vliegen op Miami vanaf Kopenhagen en Stockholm. Op de route van Stockholm naar Miami krijgt SAS concurrentie van Finnair. De Finse maatschappij kondigde vorige week aan ook vanaf Stockholm naar drie verre bestemmingen te gaan vliegen. Tenslotte zal SAS ook weer gaan vliegen tussen Stockholm en Chicago.

Bron- en beeldmateriaal: SAS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *