Review: Room Mate Grace Hotel New York6 min leestijd

Hotel Room Mate Grace

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn laatste bezoek aan New York heb ik geslapen in een hostel en een hotel. Over mijn verblijf in het hostel is in mijn vorige blog te lezen. Nu wil ik het hebben over mijn verblijf in het Room Mate Grace Hotel.
Na een aantal dagen in een hostel te hebben geslapen wilde ik mijn reis afsluiten met iets meer luxe. En de laatste nacht in een hotel slapen. Douchen in een wat grotere ruimte en alles gewoon op je kamer hebben was ik ook wel aan toe. Na dagen door de stad gesjouwd te hebben wilde ik maar al te graag op een tweepersoonsbed neerploffen.

Het boeken van de kamer

Net zoals het hostel, had ik het Room Mate Grace Hotel ook op Booking.com gevonden. Persoonlijk vind ik dat altijd wel een fijne site om kamers te vinden en te boeken. Ook heb je daar de optie om bij aankomst te betalen of last minute nog te wijzigen. Ik wilde niet al te veel betalen. Voor wie wel eens een bezoek aan New York heeft gebracht, weet dat het geen goedkope reis is.

Dus na veel speurwerk ging ik voor het Room Mate Grace Hotel. Voor een nacht was ik €111,- kwijt. Echt goedkoop is het niet, maar als je nagaat dat ik pas een week van te voren heb geboekt. Ook had ik voor de optie gekozen om in het hotel te betalen. Dit is ook wat duurder dan meteen online betalen. En niet te vergeten voor de locatie betaal je ook.

Ligging Room Mate Grace Hotel

De locatie is dus bij Times Square, hartje Manhattan! Je staat binnen 5 minuten midden op Times Square. Het hotel zit tussen 6th en 7th Avenue op West 45th Street. Je bent echt omringt door alle bezienswaardigheden. Rockefeller Center, Bryant Park, 5th Avenue noem het maar op, alles is op loopafstand.
Door de locatie zou je zeggen dat het daar ook mega luidruchtig is. Hier is dus absoluut geen sprake van. Ben je op je kamer dan merk je er niks van. En ik had nog wel een kamer aan de straatkant.

Times Square
Room Mate Grace ligt echt om de hoek van Times Square.

Check in

Omdat ik bij het hostel om 12:00 moest uitchecken was ik wat aan de vroege kant bij het hotel. Inchecken kan vanaf 15:00. Vanaf Chelsea was ik lopend naar het hotel gegaan. Ik had alleen een klein koffertje bij me en rugtas. Ik liep dus niet met grote koffer te slepen. Niet dat jullie denken, die is gek. Nou ja misschien een klein beetje. Het was ook heerlijk weer, dus waarom niet met de benenwagen. Bovengronds zie je ook veel meer dan wanneer je met metro gaat.

Aangekomen bij het Room Mate Grace Hotel was het eerst, je kamer is nog niet vrij. Maar voor 20 dollar meer kan je wel een grotere kamer krijgen die wel vrij is. Dikke doei dacht ik, dan wacht ik nog wel even. Dus vroeg ik of ik dan wel mijn koffertje ergens kon laten zodat ik wel wat kon doen. Hij probeerde het toen nog een keer of ik echt niet die 20 dollar wilde betalen. Toen ik nog een keer zei dat ik het niet wilde, kreeg ik de upgrade voor niks. En dat vond ik natuurlijk helemaal niet erg. Wie houdt er nu niet van een free upgrade.

Heel leuk dat streepjes behang, ik werd er alleen wel een beetje tureluurs van.

Kamer

Bij het boeken had ik voor de kleinere goedkopere kamer gekozen. Deze kamers zijn lichter van kleur. Het is een boutique hotel dus de aankleding is ook wat aparter. De kamers zijn allemaal erg fleurig met druk bloemen behang. Door de upgrade kreeg ik een grotere kamer. Ook had ik een kamer met blauw bloemen behang in plaats van de lichtere kamer waarvoor ik oorspronkelijk geboekt had. Voor sommige misschien een beetje hysterisch maar ik vond het wel wat hebben.
De kamer was lekker ruim. Het ruime tweepersoonsbed stond bij het raam waar je haast in moest klauteren. Hij lag ook heeeeerlijk!!

Deze diashow vereist JavaScript.

De badkamer was vergeleken met die van het hostel, GIGANTISCH! Had ik in het hostel nog geen vierkante meter om in te douchen. Kon je in de douchecabine van het hotel wel met 8 man staan. Bij de wastafel stonden allemaal minis’s om te gebruiken. Alles was ook mooi en schoon.
Andere mini’s zijn te vinden in de minibar maar helaas betaal je voor die de hoofdprijs. Daar blijf ik dus vanaf.
Mini bar van de kamer.

Minibar van de kamer.
Er stond genoeg om te snacken, alleen allemaal erg prijzig. Ik had mijn eigen snacks mee, stuk goedkoper.

Faciliteiten

Ben je de stad zat of wil je even een rustig avondje in het hotel, dan is er nog genoeg te doen. De eyecatcher van het hotel is wel het zwembad op de begane grond. Loop je naar de lift dan zie je het paars verlichte zwembad. Ik heb er helaas geen gebruik van gemaakt. Het zag er wel erg uitnodigend uit. Het zwembad kan soms gesloten zijn voor gasten. Er worden ook regelmatig poolparty’s gehouden.
Voor de echte actievelingen die nog meer beweging willen, er is naast het zwembad ook nog een gym. En voor de ontspanning een sauna.

Zwembad van Room Mate Grace.

Zoals je kan zien houden ze in het hotel niet echt van rustgevende kleuren. Persoonlijk vond ik het wel wat hebben.
Gym hotel
Voor wat extra beweging kan je in de gym van het hotel terecht.

Voor wie er na een dag in de stad een drankje verdient hebben, dat kan in de oh zo hysterische bar van het hotel. Panterprint behang op de muren, panterprint op het plafond. Wie wordt er nu niet wild van. Nel Veerkamp zou er jaloers op zijn geweest.

Bar hotel Room Mate Grace.

Lounge hotel
Hier wordt je toch wild van?

Conclusie

Ik heb echt weinig aan te merken op het Room Mate Grace Hotel. Enige wat beter had gekund was op de dag van vertrek. Ik wilde dus een heerlijk lange douche nemen. Ik de kraan aangezet en het water bleef maar koud, ijskoud zelfs. Na 5 minuten de hoop maar opgegeven, ik had alles geprobeerd. Toen de kraan van de wastafel gebruikt. Ook dit was ijskoud water. Snel mezelf gewassen en naar de receptie gegaan omdat ik ook moest uitchecken want het was tijd om naar het vliegveld te gaan.
Bleek dus dat er onderhoud was geweest en het warme water eraf had gelegen. Dit was van te voren niet gemeld. Dit vond ik dan ook niet echt netjes. Het zou het weer moeten doen, toen ik bij de receptie stond. Maar hier had ik niks meer aan want ik moest al weg.

Verder is de locatie echt super, kamers zijn apart en mooi. Je moet er wel van houden. Het zijn geen rustgevende printjes die ze in het hele hotel gebruiken. Wat hebben jullie liever in een hotel, aparte design of alles simpel en clean?

Overzicht

Voordelen

Locatie, locatie, locatie! Beter kan bijna niet.
Ondanks dat het om de hoek van Times Square is, merk je niks van de drukte.
Voor New Yorkse begrippen, vrij ruime kamers,
Kamers zijn kleurig, netjes en schoon.
Vriendelijk personeel, vooral de jongeman die mij de free upgrade gaf.

Nadelen

Het ijskoude water! De hotelgasten inlichten dat er werkzaamheden zijn, zou fijn zijn. Zo sta je niet voor onaangename verrassingen.

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Room Mate Grace Hotel is een kleurig boetiek hotel om de hoek van Times Square. Zeker de moeite waard om te boeken. Vrolijke kamers, vriendelijk personeel en te boeken voor een redelijke prijs.

6 min leestijd">
4.4

Reacties

 1. Tweettweettweet zegt

  Wow, €111 voor zo’n hotel op die locatie is echt een koopje! In welke periode was dat? Mooi gevonden!

  Verder leuke review! Ik zou ik wel een beetje uitkijken met ‘spreektaal’ en letten op de interpunctie.
  (bv. “Vanaf Chelsea was ik lopend naar het hotel gegaan. Ik had alleen een klein koffertje bij me en rugtas. Ik liep dus niet met grote koffer te slepen. Niet dat jullie denken, die is gek. Nou ja misschien een klein beetje. “)

  • Tamara Baars zegt

   Bedankt voor de feedback. Ik zal er op letten in het vervolg.

   Het hotel was eind november, net voor Thanksgiving. Vond het zelf ook een goede vondst. 🙂 Heerlijk hotel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *