Review: Chelsea International Hostel NYC6 min leestijd

Chelsea International Hostel

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor mijn laatste bezoek aan New York had ik een back up verblijf nodig. Normaal zou ik een slaapplek hebben bij een vriendin. Vanwege familie omstandigheden moest ik er rekening mee houden dat ik niet bij haar kon slapen. Dus ik ging op zoek naar een goedkoop alternatief. Ik moest een slaapplek hebben voor mij alleen. Helaas betaal je dan vaak wel meer. Werd het een hotel, hostel of een Airbnb? Het was even wat zoekwerk. Maar het moest me lukken om iets leuks geprijsd te vinden.

De boeking

Eerst bij Airbnb gekeken maar het nadeel daarvan is dat je meteen moet betalen, ik had iets nodig wat ik last minute nog kosteloos kon afzeggen. Dus toen op de app van Booking.com gaan zoeken. Daar vond ik dus het Chelsea International Hostel. Normaal ben ik niet van de hostels maar bij deze hostel hadden ze ook eenpersoonskamers. De reviews gelezen en uiteindelijk voor het Chelsea International Hostel gekozen als mijn goedkope alternatief. Eerst had ik voor vijf nachten geboekt. Nadat dus bleek dat ik niet bij die vriendin kon slapen, heb ik dat veranderd naar vier nachten. De laatste nacht heb ik in een hotel geslapen. Wat luxer, om in stijl mijn trip af te sluiten. Maar daar volgt later nog een review over.

Ligging Chelsea International Hostel

De ligging van het Chelsea International Hostel kan eigenlijk bijna niet beter. Midden in Chelsea tussen 7th Avenue en 8th Avenue op W20th Street. Op nog geen tien minuten loopafstand zit de bekende Chelsea Market. De metro is ook op nog geen tien minuten loopafstand. Om je heen zitten ook allemaal leuke restaurants of eettentjes. Supermarkten heb je ook in de buurt. En voor de ‘Say yes to the dress’ kijker, de bruidswinkel Kleinfeld uit de show zit in dezelfde straat als het hostel. Ik heb helaas Randy niet gespot.

Chelsea
Chelsea is een gezellige levendige wijk midden in Manhattan.

Check in

Inchecken kan vanaf 15:00 en uitchecken voor 12:00. Ik kwam om 15:30 aan dus ik kon gelijk inchecken. Nog nooit in een hostel geweest dus ik wist ook niet wat ik moest verwachten. In ieder geval weinig luxe of poespas. Aangekomen bij het hostel moest je inchecken in één van de gebouwen. Daar ging alles heel vlot. De man achter het ‘loket’ was heel vriendelijk en hielp met heel goed. Bij aankomst moet je ook tien dollar borg betalen. Dit krijg je terug bij het uitchecken.
Het hostel bestaat uit meerdere gebouwen. Ik zat in het tweede gebouw rechts van het hoofdgebouw. Hier bevonden alle single kamers.

Chelsea International Hostel
Anders dan ik gewend ben bij het inchecken bij een hotel. Maar ik werd net zo vriendelijk geholpen.

Kamer

Mijn kamer bevond zich op de eerste verdieping. Beneden in de kelder had je de ontbijtruimte en een soort ontmoetingsplaats. Hier ben ik niet geweest. Merendeel ben ik buiten geweest. Ik had alleen een slaapplek nodig.
Dat ik niet veel luxe moest verwachten had ik al rekening mee gehouden. Op de kamer aangekomen was het dan ook niet heel veel bijzonders. Er stond een bed, kast en er was een wastafeltje. Ik denk dat een cel in de Nederlandse gevangenis luxer is. Maar alles was netjes en schoon. Het was ook prima want ik ben er alleen geweest om te slapen.
De kamer werd ook elke dag schoongemaakt. Prullenbak werd geleegd. Je bed wordt alleen niet opgemaakt maar dat hoeft wat mij betreft ook niet. Thuis moet je dat ook zelf doen.

Chelsea International Hostel kamer
Het heeft een beetje een gevangenis uitstraling maar wie heeft luxe nodig als je toch alleen maar buiten bent.
Chelsea International Hostel
Een klein wastafeltje was wel erg handig om op de kamer te hebben.

Op de kamer vindt je dus alleen een wastafeltje. Wil je douchen dan kan dat op de gang. Die deel je dus wel met de andere gasten op de verdieping. Net zoals het toilet. Maar ook dit wordt netjes schoongehouden. In de dagen dat ik er geweest ben was de douche of het toilet geen enkele keer bezet. Per verdieping is er een douche en toilet, dus je kan daar eventueel ook nog gebruik van maken.

De douche was wat aan de krappe kant. Je shampoo en douchegel moet je op de grond zetten en je kleding moet je aan de twee haakjes hangen op de deur. Ik heb dan toch denk ik een te hoog Barbie gehalte voor een hostel. Een plankje voor mijn toiletartikelen was toch wel fijn geweest. En iets meer ruimte voor mijn kleding ook. Het was ook niet heel erg fijn douchen want het water kwam er met nogal wat geweld uit. Maar ja zoals ik eerder zei, geen luxe in een hostel. Dan moet je toch echt voor een hotel gaan.

Chelsea International Hostel
Ja wat moet ik hier over zeggen. Ondanks dat je met meerdere mensen het toilet moet delen, is het wel schoon.
Chelsea International Hostel
Ja en hier valt al helemaal weinig over te zeggen. Er is een douche, een gordijn en 2 haakjes aan de deur. That’s it.

De kamer zelf was trouwens net een sauna, de verwarming was niet zelf te regelen. Ik heb alle nachten met het raam open geslapen. En dat met temperaturen rond het vriespunt buiten. Gelukkig is het niet te luidruchtig buiten, dus ik heb verder prima geslapen. Het hielp misschien ook dat ik gemiddeld 15 kilometer per dag door de stad liep en gesloopt terug kwam bij het hostel.

Faciliteiten

Een hostel heeft natuurlijk niet al te veel faciliteiten maar er was wel goede gratis WiFi aanwezig. Bij de prijs in zat ook nog een ontbijtje. Niet echt een uitgebreid ontbijt, het bestond uit een bagel, fruit en koffie of thee. Zelf heb ik hier geen gebruik van gemaakt. Met de Chelsea Market om de hoek ben ik daar gaan ontbijten of ik haalde ergens een smoothie voor onderweg.
Bij mooi weer kan je ook gebruik maken van een binnenplaats. Hier kan je zomers lekker nog even buiten zitten.
Op de kamer had je ook een soort van locker waar je je spullen in kon doen, hiervoor moest je wel zelf een slotje meenemen.

Chelsea International Hostel
Een locker op je kamer waar je belangrijke spullen in kan bewaren. Je moet wel zelf een slotje meenemen.

Conclusie

Ga ik nog een keer het Chelsea International Hostel boeken? Ondanks dat niet alles perfect was of beter kon zou ik het zeker doen. Probeer maar midden in Manhattan een slaapplek te vinden voor een leuk prijsje wanneer je alleen reist. Ik was nu voor vier nachten €315,-kwijt. Dat ik ongeveer €81,50 per nacht. Het hostel ligt op een perfecte en veilige locatie. Een super leuke bruisende wijk is Chelsea. En vanuit daar kan je alle kanten op. Het had misschien nog wel goedkoper gekund maar niet midden in Manhattan. Wil je nog goedkoper dan moet je echt richting Brooklyn.

Overzicht

Voordelen

Top locatie, midden in Manhattan.
Goed geprijst voor de single reizigers.
Single kamers. Je zit niet met wildvreemden op een kamer.
Allerlei voorzieningen rondom de hostel.
Metrohalte is op nog geen tien minuten lopen.

Nadelen

Het is echt back to the basics. Ik was voorheen echt niet van de hostels maar deze zou ik nog wel een keer boeken. Vooral omdat je niet met meerdere mensen op een kamer zit.
De badkamer had wel iets mogen hebben waar je je toilet artikelen op kon zetten tijdens het douchen.
De kamer was wel erg tropisch van temperatuur. Het zou fijn zijn als je wat aan de temperatuur had kunnen doen.

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Ondanks dat ik echt niet van hostels ben, was dit geen tegenvaller. Zou hier zeker nog wel een keer voor kiezen wanneer ik weer voor een hostel zou gaan.

6 min leestijd">
3.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *