De ultieme checklist voor reizen naar Amerika

Grand Central Station New York

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Of je nou gaat backpacken door Amerika of het land gaat verkennen met een camper of auto, het is in ieder geval verstandig om goed voorbereid op reis te gaan. Hier de ultieme checklist voor reizen naar Amerika zodat je niets vergeet mee te nemen of te regelen.

Paspoort

Voor het aanvragen van een ESTA en het reizen naar Amerika moet je in het bezit zijn van een paspoort. Ga je reizen in een drukke periode vraag dan ruim van tevoren je paspoort aan. Zonder paspoort kun je niet reizen naar Amerika, aangezien je Europese identiteitskaart hier niet geldig is.

Iets anders om rekening mee te houden met betrekking tot je paspoort zijn de visa die er instaan. Als je bijvoorbeeld een bezoek hebt gevraagd aan Iran of Jemen kom je niet in aanmerking voor een ESTA. Check vooraf goed bij de Ambassade welke procedures er dan gelden.

ESTA aanvragen

Toch wel een van de meest belangrijke zaken om vooraf te regelen. Ga je minder dan 90 dagen reizen naar Amerika, dan kun je online je ESTA aanvragen (elektronische reistoestemming welke gekoppeld wordt aan je paspoort). Wil je langer blijven, vraag dan een visum aan bij de Amerikaanse ambassade. Vraag je ESTA tenminste 72 uur voorafgaand aan je reis aan, maar liever een aantal weken van tevoren. De beoordeling van je ESTA mag namelijk 72 uur duren.

Als je ESTA goedgekeurd is dan is deze twee jaar geldig, of tot de verloopdatum van je paspoort als dit in de geldigheidsperiode valt. Je kunt dus zonder bijbetaling meerdere malen het land bezoeken. Check goed voor je reis of je ESTA nog geldig is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens je reis.

Vraag een creditcard aan

Amerika is het land van de plastic cards en dus is het verstandig om deze alvast aan te vragen, indien je hier nog niet over beschikt. Je kunt voor veel dingen contant betalen, maar voor bijvoorbeeld het huren van een auto of de borg van een hotel heb je echt een creditcard nodig. In de meeste gevallen is het aanvragen hier van niet heel duur (zo’n €20,- per jaar). We hebben voor American Express kaarten een handige handleiding om te kijken welke het beste bij je past.

InsideDeals – Begin 2019 Goedkoop in Premium Economy
Manhattan – New York (Foto: Colton Duke)

Regel alvast een huurauto/camper

Als je met een auto of een camper door Amerika wilt reizen doe je er verstandig aan om deze alvast vanuit Nederland te regelen. Zeker in drukkere periodes kun je namelijk nog wel eens misgrijpen. Vergelijk ook verschillende aanbieders, want de huurprijzen hiervan lopen nogal uiteen. Vraag dan meteen even of een Nederlands rijbewijs voldoende is, of dat je een internationaal rijbewijs bij je moet hebben. Deze kun je aanvragen in een van de ANWB winkels. Hiervoor dien je je huidige rijbewijs mee te nemen en twee pasfoto’s. De ervaring van verschillende forumgebruikers is dat er vaak niet naar het internationaal rijbewijs wordt gevraagd.

Ben je lid van Flying Blue? Dan kun je soms gunstig autohuur regelen. Er zijn regelmatig promoties, ook kun je soms een status match aanvragen.

Eerste nacht hotel boeken

Ook als je liever op de dolle pof door Amerika wilt reizen is het beter om in elk geval voor de eerste nacht een hotel te boeken. Je hebt een lange vliegreis achter de rug en mag dan ook niet meteen gaan rijden. Om dan nog op zoek te moeten naar een hotel is erg vermoeiend en dus kun je deze maar beter vooraf vastleggen.

Neem een reisstekker mee

In Amerika gebruiken ze andere stopcontacten waar je dus niet zomaar even de oplader van je telefoon in dit stopcontact kunt steken. Hiervoor heb je een zogenaamde reisstekker nodig. Schaf er eentje aan die op alle stopcontacten ter wereld werkt, dan kun je deze gebruiken voor al je volgende reizen.

Let op dat de VS een spanning Kent van 110 volt, en niet de gebruikelijke 220 volt. Voor de meeste opladers, zoals die voor je telefoon of tablet, is dit geen probleem. Deze opladers kunnen namelijk vaak op zowel 110 als 220 volt werken. Wil je echter apparaten als een elektrische tandenborstel opladen, dan ben je meestal gebonden aan 220 volt. Altijd handig om dit vooraf te checken.

Maak een planning

Bedenk van te voren welke plaatsen je wilt bezoeken en welke bezienswaardigheden je absoluut niet wilt missen. Houd er rekening mee dat Amerika ontzettend groot is dus bereken ruime tijd voor de af te leggen afstanden. Noteer ook belangrijke adressen en telefoonnummers of sla deze op in je telefoon.

Heb jij zelf nog tips die we hier missen? Laat het ons weten in de comments!

Reacties

 1. Boudewijn zegt

  Aj, copy/paste van een ander (oud) artikel?

  Het groene (Visa Waiver) formulier is al erg lang niet in gebruik, is vervangen door ESTA.

 2. Didier zegt

  Indien je eerder een bezoek hebt gebracht naar Iran en Jemen mag je direct door naar de ambassade om een visum aan te vragen want je komt niet in aanmerking voor Esta.

  Het internationale rijbewijs van de ANWB is volgens mij het meest overschatte document wat er bestaat. In de US nooit naar gevraagd gewoon je rijbewijs met paspoort.

  • Boudewijn zegt

   Zelfs nog nooit een paspoort hoeven laten zien bij autohuur, rijbewijs is voldoende.
   En inderdaad, internationaal rijbewijs is volstrekt overbodig.
   Zoals ik al eerder aangaf, ik denk dat dit gewoon een copy/paste van een artikel van een jaar of 5-10 geleden is.

 3. Marco zegt

  Ik mis in dit artikel dat in Amerika de spanning 110 volt is en niet 220 volt.
  Voor de meeste opladers zoals die voor je telefoon is dit geen probleem omdat die zowel op 110 als 220 volt werken maar sommige apparaten zoals bijvoorbeeld de oplader van je elektrische tandenborstel werken alleen op 220 volt.
  Controle vooraf is aan te raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *