Bestemmingstips: Historisch Bath – Verenigd Koninkrijk5 min leestijd

Bestemmingstips – Historisch Bath - Verenigd Koninkrijk

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder schreef ik al over mijn verblijf in de Engelse stad Bath afgelopen kerstperiode. Bath is de tweede grootste toeristenstad van het Verenigd Koninkrijk. Het trekt jaarlijks zo’n 3,8 miljoen dagjesmensen en 1 miljoen verblijvende toeristen. De aantrekkingskracht van deze stad Bath ligt in de geschiedenis ervan. De romeinen waren hier al sinds de 1e eeuw en daar zijn nog verschillende overblijfselen van terug te vinden in Bath.

Bath

De stad is gelegen tussen Bristol en Londen. Je kunt hier vanuit beide steden makkelijk naar toe reizen. Zelf vloog ik op Bristol en pakte hierna de bus vanaf het vliegveld. Je doet er met de bus ongeveer 50 minuten over. Bustickets kun je hier aanschaffen. Ook met de trein vanuit Londen ben je er vlot, check hier voor treintickets en tijden.

Bestemmingstips: Historisch Bath - Verenigd Koninkrijk
Bus vanuit Bristol Airport richting Bath.

Zoals gezegd is deze Britse stad een historische stad. Al in de eerste eeuw werd deze stad bezocht door de romeinen. De aantrekkingskracht zat hem destijds in de thermen die hier gevonden werden. De romeinen maakte rondom deze thermen warmwaterbaden die erg geliefd bij de romeinen waren. Nu nog zijn deze thermen te bezoeken en dus ook een ware attractie voor toeristen.

Bath is een heuvelachtige stad. Dat is ook te merken aan de soms stijlen straten die je her en der de stad door brengen, goed schoeisel is dus zeker een aanrader.

Parken

Het beste kun je Bath bezoeken door alles te voet te bezoeken. Daar leent de stad zich ook prima voor. De stad heeft verschillende parken waar je prima kunt wandelen of met mooi weer ook kunt picknicken. In de parken zijn soms ook speeltuintjes waar de kinderen zich prima kunnen vermaken. Een van de parken is gelegen nabij de Royal Cresent, namelijk het Royal Victoria Park. In dit park is ook een Botanische tuin. In alle seizoenen kun je hier van de mooie natuur genieten.

Verder zijn er nog Green Park, de Parade Gardens en Alexandra Park. Vanuit dit laatste park kun je bij goed weer een mooi uitzicht over het historische Bath hebben. Net iets verder dan Alexandra Park heb je het grote Prior Park Landscape Garden. Hier kun je gerust uren rondwandelen en genieten van de Britse natuur.

Compact

Bath is dan wel de tweede toeristische stad na Londen, maar het is geen grote stad. Alles is daardoor goed te bewandelen of met de fiets goed te bereiken. Een echt compacte stad dus. Aangezien ik er tijdens de feestdagen was, was de stad helemaal ingepakt in de kerstversieringen. Dat maakt het toch extra gezellig om door de stad heen te wandelen. Er zijn eigenlijk twee plekken waar de historische bezienswaardigheden gecentreerd zijn. Een net iets in het noorden van de stad en een plek in het centrum.

In het noorden van de stad is het veelal heuvelachtig. Vanaf Queen Square loop je hier in enkele minuten naar twee historische plekken. Namelijk de Circus en Royal Cresent.

Een centraal en historisch hotel is gelegen tegenover Queen Square, namelijk Het Francis Hotel Bath Mgallery. Een review van dit hotel kun je hier lezen.

De Circus is een rotonde met daaraan allemaal herenhuizen die allemaal in de cirkel staan. In de cirkel zijn drie plekken waar je toegang kunt krijgen tot de cirkel. Het is gebouwd tussen 1754 en 1768. De huizen hebben een typisch georgiaanse architectuur.

Deze diashow vereist JavaScript.

Vanuit de Circus kun je nog een uitstapje maken naar het de Bath Assembley Rooms. Dit werd in het begin van de 18e eeuw gebouwd en was bedoeld voor onder andere concerten, een bal en ballet optredens. De Bath Assembley Rooms zijn nu ook te bezoeken (gratis) en er is een tentoonstelling (niet gratis).

Deze diashow vereist JavaScript.

Vanuit hier wandel je op je gemak door naar de Royal Cresent. Een heuvel met een halve cirkel en daaraan gesitueerd verschillende herenhuizen. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht over het park en kun je lekker door wandelen naar het Royal Victoria Park waar ook de Botanische tuinen zijn.Bestemmingstips: Historisch Bath - Verenigd Koninkrijk

Centraal

De overige historie van de stad is te vinden in het centrum. Naast de gezellige winkelstraten kun je hier ook vele historische gebouwen vinden. Bestemmingstips: Historisch Bath - Verenigd KoninkrijkEen bezoek aan de Bath Abbey moet dan ook zeker op je lijstje staan. Deze schitterende kerk is te vinden op hetzelfde plein als waar je ook de Roman Baths kunt vinden. De kerk heeft mooie glas in lood ramen en verder een mooi orgel. Bezoek aan de kerk is gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld.

De Roman Baths is een andere toeristische trekpleister in deze stad. Dit is de plek die erg geliefd was bij de Romeinen en ook nu nog duizenden toeristen trekt. Plan je bezoek aan de Roman Baths tijdig, want het is hier vrijwel altijd druk. Op deze website vindt je meer informatie over de Roman Baths. Het loont om tickets vooraf online te kopen of in combinatie met andere attracties.

Verder kent Bath een leuke overdekte markt, de Bath Guidehall Market. Hier vindt je winkeltjes die allerlei leuke spulletjes verkopen. Van typisch Brits tot spullen die je waarschijnlijk echt niet nodig zult hebben.

Avon

Bath is gebouwd aan de rivier de Avon. Alles wat aan de rivier gebouwd is ligt ook een stuk lager dan de omliggende delen die hoger liggen, zoals de Circus en de Royal Cresent. Bij de Lower Avon kun je onder andere de Parade Gardens bezoeken. Vanuit het park heb je ook een goed uitzicht op de rivier alsook de Pulteney Brug. Deze brug staat op de Unesco Werelderfgoed lijst en lijkt wat weg te hebben van de Ponte Vecchio in Florence. Op deze brug zijn allemaal winkeltjes en restaurantjes gevestigd. De Pulteney Brug loopt over de rivier de Avon heen.

Bestemmingstips: Historisch Bath - Verenigd Koninkrijk
De Lower Avon met op de achtergrond de Pulteney Brug

Naast allerlei historische gebouwen kent Bath ook verschillende musea die wellicht een bezoek waard zijn. Bijvoorbeeld het Museum of Bath Architecture, Victoria Art Gallery, Herschel Museum of Astronomy, Fasion Museum en Holburne Museum.

Bath is dus een leuke stad om in het Verenigd Koninkrijk te bezoeken. Naast tal van historische plekken en musea kun je er heerlijk wandelen of genieten van de goede Britse keuken.

Beeldmateriaal: M.dTurck

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *