Review: V1 VIP Lounge Shanghai Hongqiao Airport Terminal 213 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een mooie tijd in de Chinese metropool Shanghai mogen we onze reis vervolgen naar Xi’an. Daarvoor reizen we met China Eastern in de Airbus A330 vanuit Shanghai Hongqiao Airport. Voordat we vertrekken ontbijten we nog in de V1 VIP Lounge Shanghai Hongqiao Terminal 2, waarover je meer kunt lezen in deze review.

Shanghai Hongqiao Airport – Terminal 2

In de ochtend pakken we onze spullen in en verlaten het Mercure Shanghai Hongqiao SOHO. In minder dan een half uur sta je op het vliegveld met de taxi of het OV, ideaal dus!

Aangekomen op het metrostation nemen we de lift naar boven. Daar volgt al de eerste veiligheidscontrole.

De luchthaven is vrij overzichtelijk en alles staat duidelijk aangegeven, al lukt het ons in eerste instantie toch om naar de verkeerde lounge te wandelen. Dat had overigens te maken met het feit dat we ons niet helemaal goed hadden ingelezen.

Onze China Eastern vlucht vertrekt vanuit gate 41, de lounges V1 t/m V6 zijn hier dichterbij in de buurt. Lounge V1 en V2 zijn het meest handige voor deze vlucht. Helaas vliegen we geen Business Class deze keer, dus we kunnen geen gebruikmaken van de China Eastern lounge. Ook hebben we geen status bij deze maatschappij of een intercontinentale vervolgvlucht. Anders hadden we namelijk wel toegang gehad tot de China Eastern V2 Lounge. 

Gelukkig hebben we de Priority Pass, die inbegrepen is bij de American Express Platinum Card. Daardoor maken we de keuze om de V1 VIP Lounge op de luchthaven van Shanghai Hongqiao te bezoeken.

De lounge is te vinden op de 2e verdieping en ligt tegenover gate 26. Op zo’n 2 minuten wandelen is gate 41 te vinden, waar onze vlucht naar Xi’an zal vertrekken. Verder in deze review over deze V1 VIP Lounge Shanghai Hongqiao lees je over:

 • Toegang tot de V1 VIP Lounge Shanghai
 • Ontvangst in de lounge
 • Review V1 VIP Lounge Shanghai Hongqiao
 • Bar & Buffet
 • Faciliteiten V1 VIP Lounge
 • Voordelen en nadelen
 • Conclusie

Ken je ons YouTube-kanaal al? Van deze review in de V1 VIP Lounge op de luchthaven van Shanghai Hongqiao (SHA) hebben we ook een video reportage gemaakt. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

Toegang tot de V1 VIP Lounge Shanghai 

Tijdens deze reis kan ik dus geen gebruikmaken van de lounges van China Eastern. Maar omdat ik een Platinum betaalkaart van American Express heb, ontvang ik ook de Priority Pass. Dit is één van de verschillende voordelen die een American Express betaalkaart heeft. Priority Pass geeft dan ook toegang tot de V1 VIP Lounge. Ik kan ook kosteloos een gast meenemen. En dat is in mijn geval handig want ik reis met meerdere personen.

Om toegang tot de V1 VIP Lounge in Terminal 2 van Shanghai Hongqiao te krijgen, moet je aan één van onderstaande toegangsvereisten voldoen.

 • Toegang via airline(s), zoals Hainan Airlines of Tianjin Airlines, als Business of First Class reiziger.
 • Toegang met Priority Pass, Dragon Pass of één van de aangesloten airline loyalty programma’s.
Review V1 VIP Lounge Shanghai Hongqiao Terminal 2

V1 VIP Lounge Shanghai Hongqiao 

De V1 VIP Lounge is opgedeeld in drie gedeeltes. Bij binnenkomst kun je dus al kiezen waar je wilt gaan zitten. In elke ruimte staan vergelijkbare stoelen en fauteuils, alleen in een andere opstelling. In het midden vind je de meest grote ruimte met daarin ook een groter buffet en live cooking station waar je vers bereide gerechten kunt bestellen. 

Aan de buitenzijde van dit gedeelte vind je een afgeschermd deel met comfortabel fauteuils. Hier heb je net wat meer privacy.

De stoelen zijn gescheiden met een tafeltje een een leeslamp. Er is ook gedacht aan stopcontacten op bijvoorbeeld je laptop of tablet op te laden.

Het is mogelijk om met usb-a op te laden, handig als je geen wereldadapter voor handen hebt. Vanuit dit gedeelte heb je trouwens een aardig uitzicht op de winkeltjes en gates op de eerste verdieping.

In dit deel van de lounge zijn ook een aantal langere tafels neergezet. In het midden van de tafels zijn oplaadmogelijkheden en leeslampjes beschikbaar. 

Hierachter treft je ook de toiletten. In deze lounge zijn helaas geen douches. Nu kan ik me dat op zich op voorstellen aangezien men zich hier voornamelijk op binnenlandse passagiers richt. Verder is er nog een stilteruimte, een plek om rustig te wachten op je volgende vlucht.

Er is een wat kleinere ruimte waar je een aantal banken met tafels en stoelen kunt vinden. Dit gedeelte is afgezonderd van de overige ruimtes. Er is een klein buffet met wat snacks en drankjes beschikbaar. En er is ook koffie en thee te krijgen.

Tot slot de laatste ruimte. Hier kom je door vanaf de receptie direct links te gaan. Aangezien het elders in de lounge wat druk was zijn we hier gaan zitten. Aan de wand is hier een lange tafel te vinden met enkele stoelen. Verder zijn er voornamelijk fauteuils met tafeltjes neergezet.

Achterin dit laatste gedeelte is een klein buffet met wat warme gerechten, snacks en drinken te vinden. Vanuit hier zijn ook de toiletten bereikbaar en er is in dit gedeelte nog een tv met lokaal nieuws en vluchtinformatie te vinden.
Het geheel is modern, netjes en goed verzorgd. De lounge is met fijne rustgevende kleuren ingericht. Alhoewel het centrale gedeelte wat vol over doet komen, kun je hier langs om naar het grotere buffet te gaan.

Bar & Buffet

In deze review van de V1 VIP Lounge op de luchthaven van Shanghai Hongqiao, bespreek ik ook de bar en het buffet. De lounge bestaat dus uit drie gedeeltes. In elk gedeelte zijn sowieso kleine voorverpakte snacks en drinken te vinden. Wat betreft drinken zijn enkel frisdranken, water en koffie en thee beschikbaar. Helaas zijn niet alle frisdranken koud, ook de blikjes die in de koelkast staan zijn niet allemaal koud te noemen. Dat is toch wel een minpunt.

In het centrale gedeelte van de lounge zijn de meeste eetopties te vinden. Er zijn in principe wel enkel Chinese gerechten beschikbaar, op enkele snacks na dan.

Wat ik persoonlijk erg leuk vind is dat er een live cooking station is, hier kun je verse noodles kunt bestellen. Ze vallen erg in de smaak en je kunt er zelf nog wat toppings bij doen. 

Verder zijn er verschillende soorten dumplings, rijst en groentes te krijgen. Het is geen enorm uitgebreid buffet, maar het is wel erg lekker.  Ook is er een mand met fruit voor de liefhebbers.

Faciliteiten V1 VIP Lounge

Tot slot in deze review van de V1 VIP Lounge in Terminal 2 in Shanghai, bespreken we nog de verschillende faciliteiten. Enkele hiervan hebben we al besproken. Je kunt, voor maximaal twee uur, gebruikmaken van de volgende faciliteiten/service:

 • Drinken: te vinden in verschillende ruimtes in de lounge. Er zijn zowel warme als ook koude dranken beschikbaar. Er zijn geen alcoholische dranken beschikbaar.
 • Eten: Voornamelijk in het centrale gedeelte tref je verschillende gerechten. Gedurende de dag verandert het aanbod.
 • Kluisjes voor koffers en overige bagage. Te vinden bij de ingang.
 • Stilteruimte.
 • Oplaadmogelijkheden in de lounge.
 • Tv’s met vluchtinformatie.
 • Kranten en tijdschriften.
 • Toiletten (geen douches).
 • WiFi, bij de receptie kan men helpen om te verbinden via de Chinese portal.
De China Eastern Lounge, gezien vanuit de V1 VIP Lounge.

Foto’s review Faciliteiten V1 VIP Lounge Shanghai Hongqiao – InsideFlyer: Marco

Overzicht

Publicatie Datum

19 May 2024

Voordelen

- Nette en moderne lounge, vlak bij de vertrekgate 41.
- Personeel houdt de lounge goed schoon en aangevuld.
- Noedels worden voor je bereid in het noedelsstation, heerlijk!
- Fijne zitgedeeltes.

Nadelen

- Personeel spreekt nauwelijks Engels.
- Helaas geen douches.
- Wat warm tijdens ons bezoek, maar dat was in de gehele luchthaven.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten en drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De V1 VIP Lounge is een prima plek om je reis te beginnen. Ik vind de lounge modern en schoon overkomen. En dit laatste daar zorgt het personeel goed voor. Het is ook fijn dat de lounge is opgedeeld in meerdere ruimtes, waardoor het niet enorm groot doet overkomen. Verwacht geen uitgebreide maaltijden en al helemaal geen westerse maaltijden. Buiten dat er nagenoeg alleen maar Chinese maaltijden worden geserveerd zijn onder andere de verse noedels erg smaakvol, ook in de ochtend.
De lounge is geheel open, dus de temperatuur is lastig te regelen. Tijdens ons bezoek voelt het dan ook nogal warm aan.
Heb je geen status bij een airline of vlieg je geen Business Class, dan is de lounge en prima optie om met de Priority Pass (of een andere toegangskaart) te bezoeken.

13 min leestijd">
2.7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *