Review: Sheraton Brussels Airport Hotel

Review Sheraton Brussels Airport Hotel

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Mijn laatste verblijf in een Starwood hotel dateerde enkele jaren terug. Afgelopen weekend moest ik voor een vergadering op het vliegveld van Brussel zijn. Daarom besloot ik om een nacht in het Sheraton Brussels Airport te boeken. Ondanks het feit dat het maar een half uurtje van thuis is, leek het me makkelijker om er te overnachten.

Inleiding

Ik zat in dubio over wat voor kamer ik er zou boeken. Na het vergelijken van een aantal prijzen had ik eerst bijna een standaard kamer geboekt. Ondertussen raakte ik aan de praat met een collega blogger over Starwood en verloor mijn boeking uit het oog. De sessie op de site was verlopen. Na opnieuw te hebben ingelogd zag ik tot mijn verbazing dat het hotel ineens deel uitmaakte van de SPG Hot Escapes.

De prijs van een kamer met toegang tot de lounge was nu ineens een pak aantrekkelijker. Ik twijfelde niet langer en heb toen een kamer met loungetoegang geboekt.

Check In

Nadat ik ’s morgens had uitgechecked bij het Hilton in Brussel, besloot ik eerst bij mijn ma langs te gaan om te lunchen. Zij woont niet zo heel ver bij het vliegveld vandaan. Daarna zou ik naar het Sheraton Brussels Airport vertrekken. De locatie als airport hotel is uitstekend. Als je de terminal uit komt, dan hoef je enkel de straat over te steken en je bent er.

Er waren nog twee mensen voor mij aan de beurt bij de check in. Het aanwezige personeel had door dat het wat langer duurde en opende nog een extra balie. Na de vermelding dat ik een reservatie op naam van Jansen had, ging ik door de gewoonlijke formaliteiten. Handtekening hier, handtekening daar, nog even de pin code van m’n Amex ingeven en klaar.

Ik kreeg een kamer (5136) toegewezen op de vijfde verdieping van het hotel. Dit was ook de verdieping waar de lounge zich bevond. Alles ging vlot en het personeel was ontzettend vriendelijk.

Op naar de lift die je zoals in de meeste hotels enkel kan gebruiken met de kamersleutel. Na het uitstappen van de lift loop je recht af op de lounge. Die is niet te missen, ik moest nog 2 hoekjes om om m’n kamer te bereiken.

Kamer

Prima kamer, zonder al teveel franjes. Alles was goed in orde, niets op aan te merken. Net zoals in het Crowne Plaza aan de luchthaven, was ook deze kamer voorzien van geluidsisolerend glas. Wel zo handig aan een vliegveld. Je hoorde werkelijk niets van buiten. Vanuit de kamer had ik een uitzicht op een deel van het tarmac.

Sheraton Brussels Airport
Uitzicht vanuit m’n kamer

De indeling van de kamer was typisch voor een hotel. De ruimte aan de rechterkant van de inkomhal was benut voor wandkasten.

Er stonden gratis flesjes water in de kamer. Ook waren er voorzieningen voor koffie en thee. Dit voor het geval dat je ’s morgens vroeg of ’s avonds laat nood had aan een dampende kop en de lounge niet geopend was.

Sheraton Brussels Airport
Voorzieningen voor koffie en thee in de kamer

Naast de kleerkast bevond zich een minibar. Of beter gezegd een lege koelkast die je kon gebruiken om eigen spullen in te koelen. De reden waarom deze niet gevuld was, is dat alle gasten op deze verdieping toegang hebben tot de lounge.

Toen ik de kamer inliep was ik blij met het zien van de houten vloer. Helaas lag deze enkel in het gangetje. Het slaapgedeelte was namelijk voorzien van tapijt.

Sheraton Brussels Airport
De ingang van de hotelkamer

Maatstaven qua ruimte liggen bij iedereen anders. Maar voor mij was deze kamer ruim genoeg. Het grootste deel van de middag zat ik in de lounge voor mijn werkvergadering. Nadien even naar buiten voor een frisse neus en mijn collega afzetten bij de trein. De rest van de avond heb ik ook in de lounge doorgebracht.

Sheraton Brussels Airport
Een overzicht van de kamer

Ik vond de wandversiering aan het bed in deze executive kamer van het Sheraton Brussels Airport wel iets hebben. Maar dat is persoonlijk, ik houd qua inrichting van monotone kleuren.

Sheraton Brussels Airport
Kingsize bed

Behalve het grote kingsize bed stond er nog een relaxstoel en bureau in de kamer. Overal was er genoeg ruimte, je kreeg er niet het gevoel dat de kamer volgestouwd was.

Deze diashow vereist JavaScript.

Badkamer

De badkamer was groot genoeg en functioneel ingericht. Ik heb het alleen niet zo voor een bad waarin een douche zit. Meestal zijn ze spekglad en de kleine glazen wand houdt niet al het water tegen. Met als gevolg dat de vloer van de badkamer nat wordt.

Deze diashow vereist JavaScript.

De badkamer was prima onderhouden. Dat is toch iets wat je verwacht als je in een hotel verblijft.

Lounge

Tijdens mijn verblijf in het Sheraton Brussels Airport heb ik het meeste van mijn tijd in de lounge gespendeerd. Het was een fijne plek om te vertoeven en helemaal niet druk. Toen wij er ’s middags zaten te vergaderen was er slechts één andere hotelgast aanwezig. Maar zelfs later op de avond bleef het er ontzettend rustig. Er kwamen hooguit 5 andere gasten langs.

Er zijn relatief weinig ramen aanwezig in de lounge waardoor er minder daglicht naar binnen komt. Maar dit schepte een bepaalde sfeer wat de inrichting ten goede kwam. Ik vond er alles op elkaar afgestemd en voelde me er prima thuis. Het zitgedeelte was voorzien van genoeg kussens. En ik kon er onder het genot van een paar glazen wijn heerlijk in wegzakken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Vanaf 1730 kwam het personeel langs. Er werd eten voorzien en de voorraad wijn aangevuld. De flessen wijn stonden er zelfs al ’s middag. Het kleine aanbod van eten bestond uit versgemaakte soep en vers belegde broodjes. Er waren broodjes met mozzarella kaas en tomaat, bruine bolletjes met ham, kaas en tuinkers en witte bolletjes met vers gegrilde kip en groeten.

Op dat moment zaten er slechts 3 andere gasten in de executive lounge. Twee plateau’s met broodjes, meer dan genoeg voor iedereen. Later werden er zelfs nog verschillende soorten vers gemaakte tosti’s gebracht. Allemaal héél lekker.

Sheraton Brussels Airport
Een zwaar leven dat bloggen…

Ik heb er de hele avond zitten werken voor InsideFlyer. Net voor de klok van 22u kwam er personeel binnen om schoon te maken. Het signaal om de lounge te verlaten dacht ik, maar niets bleek minder waar. Ik mocht gewoon blijven zitten. Even later raakte ik aan de praat met een Ier die in Canada woont. Een hele vriendelijke vent die niks af wist van het hele frequent flyer gebeuren. Desondanks had ie wel de Lufthansa Senator status. De man vloog regelmatig de wereld rond voor z’n werk.

Conclusie

Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was door dit hotel. Als airport hotel is de locatie natuurlijk super. Je stapt de terminal uit en het hotel binnen. Iedereen van het personeel wat ik er heb gesproken was er vriendelijk, zelfs de schoonmaaksters in de lounge.

Alhoewel het aanbod qua eten in de lounge beperkt is, is het er goed vertoeven. Het feit dat de lounge tot 23u ’s avonds open is, vormt een groot pluspunt. De volgende ochtend heb ik geen gebruik gemaakt van het ontbijt in het hotel. Ik was al héél vroeg op pad en ben geen grote eter tijdens de ochtenduren.

Hebben jullie al eens verbleven in dit hotel? Zo ja, wat was jullie ervaring? Viel het tegen of raden jullie dit hotel aan? We horen het graag van jullie.

Overzicht

Voordelen

Locatie vlak aan het vliegveld
Executive Lounge
Personeel

Nadelen

Ver van het centrum van Brussel

Sterren

Service

Locatie

Kamer

Eigenschappen

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Prima airport hotel voor een layover, minder geschikt als je Brussel wilt bezichtigen tenzij je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Prijs/kwaliteit is ok en er is een goede lounge aanwezig.

3.7

Reacties

 1. Willem-Jan Boogerd zegt

  In de tweede helft van december hier ook een nacht verbleven. De kamers zijn inderdaad netjes maar voelde naar onze smaak wel verouderd aan, net zoals het hele hotel trouwens.
  Paar dingen waren we minder tevreden over: Inchecken ging dramatisch traag, ondanks dat er maar een paar personen voor ons stonden duurde het erg lang (we hadden honger!)
  Daarna naar het restaurant van het hotel voor eten. Wat een drama, dat Belgie een bourgondisch land is, is hier niets van te merken. Het eten is duur (ok, airport hotel, snap ik) maar ook van zeer twijfelachtige kwaliteit. Mijn advies ondanks dat ik niet bekend ben met de faciliteiten van het vliegveld: als je honger hebt, steek de weg over naar het vliegveld, daar kan je zeer waarschijnlijk voor minder geld veel lekkerder eten.

 2. Pim zegt

  Hier dezelfde ervaringen als Willem-Jan Boogerd.

  Ik heb er medio vorig jaar overnacht en behalve de ligging is het geen denderend goed hotel.
  De kamers voelen ouderwets aan, ik vond het koud in het hotel en zoals eerder gezegd is het eten een minpunt. Ik heb roomservice laten bezorgen omdat het kort na de aanslagen was en ik geen zin had om de kamer af te gaan als het niet hoefde. Het eten was smakeloos en duur, inderdaad zelfs voor een luchthaven erg duur.

  Zou ik er weer boeken? Als ik een goede deal krijg wel, anders…. laat maar

 3. Erwin Lansing zegt

  Ik probeer het artikel te vertalen naar het Deens voor insideflyer.dk en moest ineens heel hard lachen:
  “witte bolletjes met vers gegrilde kip en groeten.” Die wil ik toch echt eens proberen 🙂

  De hartelijke groenten uit Kopenhagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *