Extra SPG en Marriott punten bij overslaan housekeeping

Extra SPG en Marriott punten overslaan housekeeping

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Iedereen kent het wel: de flyers in hotelkamers die vragen om het milieu te sparen door niet elke dag de bedlakens of handdoeken te laten verversen. Bij sommige hotels kan dit je ook punten opleveren!

SPG

Starwood Preferred Guest heeft het Make A Green Choice concept. Hierbij kunnen leden ervoor kiezen af te zien van housekeeping. Zij kunnen dit bij check-in aangeven en/of een hanger op de deurklink plaatsen. Per dag dat je kamer niet opgemaakt wordt krijg je 250 tot 500 Starpoints, óf  €5/$5 aan food and beverage credit, afhankelijk van de locatie en het merk hotel waarin je verblijft. Je kamer wordt dus niet schoongemaakt, handdoeken en lakens niet opgemaakt/vervangen en je ontvangt ook niet automatisch nieuwe badproducten of koffie/thee. Meestal kan je op verzoek wel nieuwe zeepjes e.d. krijgen.

SPG make a green choice

Het is mogelijk tot drie opeenvolgende dagen mee te doen aan Make A Green Choice. De check-out dag telt niet mee en vanzelfsprekend verblijven van één nacht ook niet. Niet alle hotels doen mee aan dit concept. De punten zouden binnen 7 dagen bijgeschreven moeten zijn. De volledige voorwaarden vind je hier (klik).

Marriott

Ook bij Marriott kun je punten verdienen door housekeeping over te slaan. Dit geldt echter alleen in Noord-Amerika. Bij deelnemende Renaissance en Marriott hotels is de beloning 500 punten. Bij Courtyard, Fairfield Inn en SpringHill Suites 250 punten. Er geldt een minimum verblijf van twee nachten en een maximum van 3 opeenvolgende dagen. Per continu verblijf is er bovendien een limiet van 5000 punten.

Conclusie

Een manier om extra punten te sparen dat bijna geen moeite kost. Zeker SPG punten zijn waardevol, omdat je ze 1:1 kunt overboeken naar veel airline partners. Een tip als je alleen reist is om een kamer met twin beds te kiezen. Zo heb je 2 nachten een opgemaakt bed.

Ga jij voor de extra punten door housekeeping over te slaan?

Reacties

  1. PasjeDeluxe zegt

    Voor je het weet is de volgende stap dat je (punten) mag betalen voor iedere dag housekeeping 🙁

  2. Mark zegt

    Dat “green” staat meer voor de $$ die SPG aan personeel bespaard als men hier massaal gehoor aan geeft. Maar goed, voor de fanatieke puntenverzamelaars een mooie bijkomstigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *